Звездите от Боливуд се учат как да почистват домовете си сами

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8407960 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Звездите от Боливуд обменят в социалните мрежи съвети и образователни видеозаписи за домакинска работа, след като заради националната карантина, наложена в страната, се налага да се грижат за домовете си без помощта на прислуга, съобщи ДПА.

Домашните помощници са неизменна част от градската култура в индийското общество. Услугите на икономи, готвачи, гувернантки, градинари и шофьори в момента обаче липсват.

Освен снимки и клипове, в които показват как прекарват свободното си време, звездите на индийското кино започнаха да разменят и домакински съвети, предава БТА.

Една от звездите на Боливуд Катрина Кайф показа как сама мие съдове в кухнята си. Тя публикува образователно видео в Инстаграм в полза на "всеки, който може да е забравил" как се мият чинии. Каиф дава идеи как съдовете да заблестят от чистота, като в същото време се пести и вода. Тя съветва кухненската мивка да се напълни с вода, съдовете да се потопят и измият, а след това отделно да се изплакнат. В друго видео актрисата показва как сама почиства пода на дома си.

Хит в мрежата са видеозаписи на актьори като Картик Аарян и Сидхарт Шукла, които сами почистват пода, бършат прах и режат зеленчуци.

В Инстаграм актьорът Раджкумар Рао публикува видео със съвети за приготвяне на храна. "Първа стъпка към готвене на зеленчуци. Нарежете зеленчуците. Ако сред тях има лук, може да си сложите очила", препоръчва той.