С два премиерни епизода тръгна "Лексиконът на Искра" (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8469595 www.24chasa.bg
Кадър от първото предаване на Искар Ангелова с гост Ивайло Христов

Актьорът и режисьор Ивайло Христов, както и Владо Тодоров – нашия аниматор, който рисува в най-големите продукции в Лос Анжелис, бяха първите гости в премиерните два епизода на "Лексиконът на Искра".

Предаването се снима онлайн и се излъчва в ютюб канала на водещата. А разговорите са, каквито трябва да бъдат - приятелски, задушевни, но и въвличащи в теми, за които рядко се сещаме в условията на карантина. 

Искра Ангелова признава пред Ивайло Христов, че той я приел в НАТФИЗ, когато кандидатствала преди години. 

"Ти сигурно не помниш", казва тя, а той пък признава, че има спомени от тогава, но не приема за свой принос успеха на Ангелова. Той самият казва, че в условията на изолация съвсем не намира за "отнемане на свободата" това, че са забранили да ходим в парка. "Аз съм бил две години в казарма", заявява той и допълва, че сега също се чувства ангажиран и запълва времето си с четене на книги и гледане на сериали. А безпокойството е последното нещо, което той изпитва по отношение на театрите и липсата на публика в тях в момента. 

"Аз мисля, че театрите ще се напълнят още през октомври-ноември. Всяка година през април се опразват залите, защото става топло и хората не искат да стоят затворени на едно място. Но през есента нещата ще се оправят", казва Христов. И допълва по повод изолацията:

"Аз предпочитам да си стоя вкъщи, отколкото в болнична стая с маркуч в гърлото!"

Водещата пък припомня на него и зрителите важни моменти от кариерата му с видеоархиви на паметни филми.

Вторият гост - Владимир Тодоров се включва от стаичката, в която работи в дома си в Лос Анджелис, но разтваря албума си с фотографии от преди 20 г и разказва любопитни моменти от живота си, които снимките са уловили. 

В предаването той и Ангелова коментират също домашните изяви на Мадона и коефициента й на интелигентност. Не се пропуска и темата за изолацията в условия на пандемия.

"Това, което се случва наоколо, е много абсурдно и трябва да започна да го записвам някъде, Трябва да започна да си водя нещо като дневник, защото такава парализа на икономиката никой не е преживявал", казва Тодоров, но признава, че всичките тези неща са започнали да му омръзват и има нужда от нещо хубаво.

Аниматорът признава, че е подготвен за това принудително стоене вкъщи, защото от 10 години работи главно от дома си и понякога със седмици и месеци не излиза никъде. 

Съпругът на Искра - Венелин се появява във всеки епизод със свой въпрос към госта.