Проверяват музикален клип с разголени момичета, сниман в Съдебната палата (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8485458 www.24chasa.bg
Жанет Осипова Кадър: Нова телевизия

Музикален клип, сниман в Съдебната палата, разпали страстите в съдебната власт само за 24 часа, след като се появи в различни групи в социалните мрежи. Причината е, че в него разголени момичета, които танцуват на фона емблематични съдебни символи.

"Ние сме хора от шоубизнеса, вършим неща, които са с цел забавление и така… разтуха за хората. "По никакъв начин не ме притеснява визията ми, нито мястото, където снимахме клипа, защото ние сме артисти и се превъплъщаваме в различни образи, в различни роли. Не смятам, че сме направили нещо лошо.", заяви плейметкта Жанет Осипова пред Нова телевизия.

Изпълнителят Алек Сандър пък обясни, че Съдебната палата е използвана като декор на извънземна банка.

Според адвокат Димитър Марковски обаче сградата не е просто здание в центъра на София, тя е символ на българското правосъдие. Нямам нищо против младите хора,но да има разголени танцьорки, да има шмайзери, да има огнестрелни оръжия, които да се размятат и развяват в храма на българското правосъдие, считам, че това е и естетично недопустимо и от морална гледна точка. Става въпрос за символа на българското правосъдие", възмутен е адвокатът.

Кой е дал разрешението за снимки в Съдебната палата, каква е била сметката и знаел ли е председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който е стопанин на сградата - какво ще се снима – засега на тези въпроси отговор няма. От ВКС обясниха, че по случая все още тече проверка.

"Не е редно да се заснемат всякакви видове клипове без съответния ръководител да знае за тяхното съдържание и тяхното въздействие. Въздействие върху обществеността и върху имиджа на съдебната система", каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев пред Нова телевизия.

Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България. "Съдържанието ми идва в повече. Има някакъв вътрешен конфликт, в който изпада този видеоклип с интересите на съдебната власт. Тук посланието е по-скоро за легализиране на наркотиците. Да не говоря за конкретната ситуация, която онзи ден навръх Великден се случи с журналиста Милен Цветков. Някак си действително не се връзва популяризирането на тази идея в един клип, сниман в Съдебната палата", каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев. Видеото пресъздава животът на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се внимание и на освободени момичета, които танцуват около марихуана.

Държавната агенция за закрила на детето също ще провери клипа, защото в него е заснето дете, което държи пистолет.