Йоанна Начева от All Inclusive правела спектакли с баба си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8558888 www.24chasa.bg
Това е първата голяма роля на 20-годишното момиче.

Актрисата учи “Кино и телевизия”, иска да стане йога инструктор

Как една провалена луксозна почивка на морето може да преобърне представите ти за хубав живот? Това показа Йоанна Начева с ролята си на Надя в сериала на Нова тв All Inclusive. В него две приятелски семейства тръгват на мечтаната почивка на Българското Черноморие, но заради дублиране на резервации в хотела се оказва, че трябва да се настанят в каравана. В края на ваканцията след много премеждия и забавни ситуации, всички те разбират, че не луксът е важен, а приятелите и времето, прекарано с любимите хора.

Йоанна Начева с екранните си родители - Ненчо Балабанов и Елена Атанасова.
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА
Йоанна Начева с екранните си родители - Ненчо Балабанов и Елена Атанасова. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА

Младата актриса е красива, талантлива и убедителна в образа на обърканата тийнейджърка Надя. Може би защото 17-годишната ѝ героиня много прилича на нея самата, когато тя е на същата възраст.

Селфи на двете екранни приятелски семейства на път за мечтаната морска почивка
Селфи на двете екранни приятелски семейства на път за мечтаната морска почивка

“Образът на Надя наистина е близък до седемнадесетгодишната Йоанна по вътрешни терзания, ценностна система и по това, че до последно търси правилната среда за себе си.

Актрисата като дете
Актрисата като дете

В училище бях

голяма дивотия,

търсеща

справедливост

във всяко едно отношение. Някои хора наричат тези деца “бунтари”, но това дори не беше бунт. Просто бях това, което съм, и не исках системата да ме пречупи. Исках да имам свое мнение и винаги да е различно от това на останалите. Но по реакции определено се различаваме с моята героиня в All Inclusive. Аз съм по-директна, емоционална и се доверявам на интуицията си. Опитах се да намеря баланса между приликите и разликите ни, което ми помогна за ролята”, разказва младата актриса.

Това е първата ѝ голяма роля. Преди време участвала в друг проект на продуцента на сериала Краси Ванков и явно я харесали. Защото в началото на миналото лято ѝ се обадили, за да я поканят на кастинг за ролята на Надя.

“Бях в период на затишие, нямах планове и реших да се явя. Оказах се подходяща, стегнах куфарите и се впуснах в това незабравимо приключение”, обяснява тя. Не съжалява за избора си, макар да срещала трудности по време на снимките. Най-често заради настроенията на героинята ѝ.

“Често се налагаше да играя кисела или тъжна, което определено не беше лесно за изпълнение на фона на забавния снимачен процес, който имахме на морето. Екипът беше пълен с толкова позитивна енергия и неповторими смешки, че сега, като се сещам, пак се усмихвам”, казва Йоанна. Един от хората, които правели обстановката още по-забавна, бил Ненчо Балабанов. Той играе баща на героинята ѝ и освен че ѝ давал съвети как да изиграе някои сцени, разведрявал настроението на екипа. Не само той помагал на младото момиче.

“Щастлива съм, че имах честта да работя с истински професионалисти, сред които и Елена Атанасова, Нели Монеджикова, Любен Кънев, София Маринкова и другите актьори. Всички ми даваха ценни съвети, за което сърдечно им благодаря”, казва още тя.

Начева си спомня с носталгия много забавни и хубави моменти от снимачния процес, но най-приятните ѝ изживявания били, когато камерите изключат.

“Може би най-приятните моменти бяха вечерите ни след снимки.

Събирахме няколко

маси, сядахме

заедно и бяхме като

едно голямо

семейство

Много се сближихме и завързахме приятелства, които продължават и до днес. Забавленията и смехът просто не спираха, а бисерите на децата от екипа правеха картинката съвсем пълна”, разказва с усмивка тя.

Извън сериала Йоанна е на 20 години и е от София. Завършва езикова гимназия - 31-о СУЧЕМ “Иван Вазов”, а в момента изучава “Кино и телевизия” в Нов български университет. Сега на дневен ред са изпитите, които предстои да положи в университета въпреки извънредното положение.

Още по-интересно ѝ е обаче професионалното изучаване и практикуване на йога, с което се занимава. Дори иска да стане йога инструктор.

В семейството ѝ няма актьори и хора на изкуството. Родителите ѝ имат строителен бизнес, но винаги са подкрепяли артистичния ѝ талант.

“Цялото ми детство е минало на сцена. Започнах с художествена гимнастика, след това продължих с балет, а междувременно опитвах и други креативни неща, но бързо ми се губеше интересът. В гимназията се отказах от всичко и започнах да опознавам себе си. Имах периоди, в които се замислях за актьорството, но го оставих така в пространството и след време то само̀ ме намери”, казва тя.

Впрочем актьорският ѝ талант прозира още в много ранна детска възраст, когато непрекъснато участва в представления, “а вкъщи бяха цели спектакли”, спомня си с усмивка Начева. “Всяко нещо, което чувах, че разсмива родителите ми, го попивах и после го повтарях. Едната ми баба е такъв образ, че с нея непрекъснато влизахме в роли.

Много ми се

връзваше на акъла”,

разказва младата актриса. Явно домашните занимания са били много полезни за нея, защото дори не е посещавала актьорска школа. Направила опит в първи клас, но се почувствала обидена за ролята, която ѝ дали. “Трябваше да разиграем “Дядо вади ряпа” от Ран Босилек. Когато разпределяха ролите, мен ме избраха за внучката. Това не ме удовлетвори, тъй като бях сигурна, че бабата е по-важна, защото е по-близо до ряпата. Исках да бъда баба, а не внучка. Не ми позволиха и затова втори път не отидох”, спомня си Начева.

Сега обаче в образа на Надя в All Inclusive, не само имаше шанса да изиграе каквото иска, но и да даде пример на всички млади хора, че има по-важни неща от селфитата в лукс и чатовете - опазването на природата. В сериала тя и група младежи спасяват прекрасния див плаж от застрояване. Ако примерът им послужи и в реалния живот, ще бъде истински прекрасно.