В Бургас обявяват победителите в националния конкурс "Петя Дубарова"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8581035 www.24chasa.bg

Награди за проза и поезия ще връчи и "24 часа"

На 15 май приключва последния етап от националния литературен конкурс "Петя Дубарова", в който на тържествена церемония в Морското казино в Бургас ще бъдат обявени лауреатите в 23-то издание.

Заради обстановката покрай коронавируса церемонията ще се проведе при закрити врата и ще се излъчва онлайн във фейсбук страницата на Община Бургас.

108 са участниците от цялата страна в тазгодишното издание на конкурса. Фаворитите за 2020 г. бяха излъчени от жури с председател писателката Кристин Димитрова и членове Бойко Лабовски, Марин Бодаков, Иван Сухиванов и Янчо Чолаков.

Наградите по статут са първо, второ и трето място за поезия и проза и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата награда - пластиката "Полет", се връчва на едно от двете първи места.

Специални награди на различни културни и образователни институции - РУО-Бургас, сп. "Море", Регионална библиотека, в. "24 часа" - отново ще има за най-добре представилите се бургаски деца.

По традиция наградените творби ще можгат да се прочетат в сборника "Петя-пристан зелен", който се предоставя в електронен и хартиен вариант.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С дъщеря ми ще изминем пътя на четата Борислав РАДОСЛАВОВ     Снимки: Личен архив "Семейно с 12-годишната ми дъщеря Анна-Мария ще изминем славния път на Ботевата чета от козлодуйския бряг до Околчица. Ще тръгнем по традиция на 28 май рано сутринта, когато е рожденият ми ден, и ще пристигнем на 2 юни малко преди 12 часа

Британската певица Лий-Ан Пинок се препича гола в задния си двор. Приятелката на футболиста на “Уотфорд” Андре Грей е захвърлила горнището на банския си и показва перфектен тен. Оказва се, че по този начин красавицата рекламира модната си линия. Певицата е част от групата “Литъл Микс” и е изключително популярна в Англия

Дейвид Бекъм и дъщеричката му Харпър се наслаждавата на красотите на провинциална Англия. По-голямата част от семейството все още е в имението си Котсулдс на стойност 6 млн. паунда. Фамилията се премести там по време на изолацията. Дейвид използва един от почивните дни за разходка с малката Харпър с фермерска тояга под ръка