"Музикаутор" отпуска 100 000 лева за най-уязвимите творци

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8594904 www.24chasa.bg

Повечето му членове са свободни артисти, засега едноличната сума е 250 лв.

"Музикаутор"стартира специална сесия на Социалния фонд, с която ще отпусне целево 100 000 лева на най-уязвимите групи от членовете на сдружението. Това реши Управителният съвет на Музикаутор на свое заседание.

В "Музикаутор" членуват над 3000 български автори на музика, текст, преработки и аранжименти. Голямата част от тях са професионални творци – самоосигуряващи се лица на свободна практика.
Извънредната пандемична ситуация, предизвиканата от COVID-19, ограничи драстично, а в много случаи блокира дейността на творците.

Прогнозата е, че това ще се отрази на бъдещите им приходи, тъй като в момента страдат редица сектори в икономиката, от които "Музикаутор" събира авторски възнаграждения за музиката – радио и телевизионна, концертна дейност, кина, театри, хотели, ресторанти и т.н.

Членовете на сдружението, които изпитват най-големи затруднения, ще получат еднократен грант от 250 лв. Заявлението, с което могат да поискат помощ, ще бъде публикувано на сайта на "Музикаутор" www.musicautor.org в понеделник, а сесията ще бъде активна до 7 юни 2020 г. Помощта е ограничена и представлява свръхусилие за "Музикаутор", с което организацията цели да подпомогне членове на сдружението, които се намират в най-трудно положение.

"Творците винаги намират своите пътища към хората и създават атмосфера на съпричастност, позитивизъм, пример и воля за преодоляване на трудностите. Затова днес е наш дълг да ги подпомогнем", пишат от "Музикаутор".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България

Със съмнителни белези, като от побой, се показа Андреа ! Чалга дивата изглежда е отнесла няколко тежки удара в лицето. От юмруците, устната на блондинката е подута и посинена. Не е ясно кой е извършителят на побоя над чалга фурията.  "Извинявай, че изкарах истината", пише Андреа под снимката, от която ясно си личи посинената й устна