Софийска опера и балет моли за подкрепа на изкуството

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8600325 www.24chasa.bg
Седем излъчвания на Софийската опера и балет са били гледани от 150 хиляди зрители.

Уважаеми почитатели на Софийската опера и балет, в продължение на два месеца, светът бе подложен на невиждани досега забрани, като по този начин се изолира от всякакви културни и социални прояви.

Това ограничи и спря творческата дейност на много културни институции в това число и на Софийската опера и балет.

Невъзможността да сме близо до нашата вярна публика и да предлагаме спектакли на живо утвърдени в репертоарната програма на театъра, ни принуди да показваме нашето изкуство онлайн!

Предложиха ни се нови възможности за разпространение на изкуството и нова публика, но също така затвърди и досегашните ни верни почитатели и интересът на зрителя към операта!

В тази връзка отправяме към Вас посланието – ако имате желание и
възможност да подкрепите нашата творческа дейност, можете да направите дарение тук:
https://lnkd.in/guV7wbg

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена