Дипломира се последният клас на Стефан Данаилов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8600861 www.24chasa.bg
Последната обща снимка на студентите с техния Мастер. Черно-бяла е по тяхно желание и е заснета на рождения му ден на 9 декември 2018 г.

Каквото правиш, прави го за студентите, казвал Мастера на своите асистенти

Дипломира се последният 8-и випуск на Маестрото в НАТФИЗ, уви, без него, но той беше винаги до тях.

“Каквото правиш, прави го за студентите си”, казвал проф. Стефан Данаилов на своите асистенти. И го прави.

Първата снимка, която Стефан Данаилов и класът му в 
НАТФИЗ си правят. Студентите са  току-що приети, а датата е 20 август 2016 г.
Първата снимка, която Стефан Данаилов и класът му в НАТФИЗ си правят. Студентите са току-що приети, а датата е 20 август 2016 г.

Повечето от възпитаниците му играят на сцените на Народния театър, на Сатирата, на Младежкия, в нашумели сериали.

Между тях са Йордан Ангелов, Цветан Апостолов, Боряна Бабанова, Радина Боршош, Филип Буков, Роберт Ваханян, Явор Вълканов и др.

Да припомним, че той събра всичките си ученици от предишни випуски, снима се с тях и с техните деца пред Народния театър и нарече малчуганите свои внуци.

“Веднъж по време на репетиция, на която един студент си нарани коляното, Стефан пое всички разноски, помагаше му финансово да оцелее, такъв си беше, студентите бяха неговите деца”, разказва Сава Драгунчев, който от 16 години е асистент на Маестрото.

Ако се случи през есента фестивалът “Сцена на кръстопът” в Пловдив, който е по идея и беше под патронажа на Стефан Данаилов, той ще бъде посветен на него. Учениците му подготвят представления в негова чест – Мастера през техния поглед. Там ще се открие сцена на негово име – барелефът е готов.