"На Мегдана на Другата България"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8607696 www.24chasa.bg

Групата на участниците в първия и всички последващи събори на фолклорните групи извън граница "На мегдана на другата България" изпрати до редакцията на "24 часа" видеоклип със свои изпълнения.

Основоположници на събора и организатори на първото му издание "Гергьовденски игри" - в Лион на 2 май 2015 г. - са "От Извора"-Лион (Франция).

Идеята ни е този събор да се провежда всяка година на различно място от различна група и по този начин да направи света мегдан за нас, танцьорите от другата България. Общите условия и идеен замисъл на Събора не се променят независимо от мястото и организаторите, пишат нашенците.

На 21 май 2016 г. втория събор под наслов "Пролетна закачка" организираха танцьорите от "Луди-Млади" в Монпелие (Франция) с главен организатор Ива Милкова.

На 22 април 2017 г. се проведе третия събор под наслов "На хорото в Гандия" в Испания, чиито организатори са Минчо Райков и неговата фолклорна формация Веселие "Валенсия" в партньорство с местната асоциация на Dayana Kryzhanovskaya.

На 9 и 10 юни 2018 г. четвъртия събор се проведе в Милано под наслов "Нашенските традиции". Организатори бяха "Нашенци", от  Милано. Начело с Радослава Недялкова, Мая Цонева и Милена Джибирска миланският екип доказа за пореден път че сговорна дружина планина повдига.

Вижте тяхното видео тук.

На 11 и 12 май 2019 петия събор организираха « Балканджии » под наслов « Балканджийско веселие ». В Ла Нусия, Испания се събраха 63 групи и разтресоха мегдана цели 2 дни. Антоанела Пенчева и нейният неуморен екип зарадваха над 2000 любители на българския фолклор зад граница с невeроятна организация, емоционални изненади и два дни, изпълнени с хорa, концерти, жива музика и много веселие по балканджийски. Велики сте, Балканджии !!! Благодарим ви !

Паспорт за организирането на шестия събор "На мегдана на другата България" получиха НАШЕНЦИТЕ от ВЕРОНА-ИТАЛИЯ с ръководител Калинка Георгиева.

"Пожелаваме успех на новите организатори и си казваме до нови срещи в Италия догодина!!!", пишат българските танцьори от чужбина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка