Музикалните състави на БНР с празничен концерт по българските културни институти в Европа (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8613484 www.24chasa.bg

11 наши културни института ще излъчат едновременно българска музика, изпълнена от съставите на БНР. Събитието е на 24 май и ще започне точно в 12,00 ч българско време с химна „Върви, народе възродени“.

Концертът включва изпълнения на музикални състави на Българското национално радио – Детския радиохор, Вокална група „Радиодеца”, Биг бенда и Оркестъра за народна музика. Програмата, съставена от Музикалната къща на БНР, включва обичани детски песни от Петър Ступел, Александър Бръзицов и Вили Казасян, както и фолклорни пиеси от Теодосий Спасов, Матьо Добрев, Осман Демов и Георги Петров. Солисти ще са виртуозните музиканти на БНР и млади изпълнители от училищата по изкуствата.

Събитието ще може да бъде слушано на всички платформи на българските културни институти във Варшава, Виена, Братислава, Берлин, Будапеща, Лондон, Москва, Париж, Прага, Рим и Скопие. Проектът е под патронажа на Министерството на културата. В пандемичната ситуация това е прекрасна възможност за българските общности в Европа и приятелите на България да отбележат заедно празника.

Снимки: Ани Петрова, БНР
Снимки: Ани Петрова, БНР

Българското национално радио ще излъчи специалния празничния концерт в своите платформи: сайта bnr.bg, профила във facebook и канала в YouTube.

Трейлърът на събитието