Със снимки от Пловдив Ники Илиев се включи в проекта на "24 часа" "Сърцето ми е тук"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8626767 www.24chasa.bg

Ники Илиев е от хората, които предпочитат да пътуват до красиви кътчета в страната ни, отколкото да почиват в чужбина. Затова с удоволствие се включва в патриотичния проект на "24 часа" - "Сърцето ми е тук".

"Много харесвам Созопол заради това, че има особен дух в него. И в стария град, в и центъра. Заради това имам планове юни да отида до там и в Бургас, който се разви изключително много в последните години и стана притегателно място. Обичам и Варна, където също много съм почивал", разказва Илиев.

Покрай снимките на последния си филм "Завръщане" той беше на още една черноморска дестинация - къмпинг "Градина", където също останал приятно изненадан и от обстановката, и от морето. Голяма част от сцените в лентата му са заснети обаче на друго място - в стария град и в Капана в Пловдив. Заради работата там Ники почти се беше изнесъл в града под тепетата за доста време. И остава очарован от магията на Пловдив.

Ники Илиев в любимия си Пловдив
Ники Илиев в любимия си Пловдив СНИМКА: Личен архив

Всъщност всичките му филми са правени на различни места в страната. Общото - градчетата са и любима дестинация за отдих на талантливия режисьор. "За мен е много важно обстановката, в която поставам историята. Затова искам и градът да е герой във филмите ми", казва той.

Ники Илиев с кучето си на едно от тепетата в Пловдив
Ники Илиев с кучето си на едно от тепетата в Пловдив СНИМКА: Личен архив

Така неслучано и Банско влиза в третата му лента "Нокаут или Всичко, което тя написа". Градчето е родното място на бабата на Ники. Затова, като малък, той прекарва зимните и летните ваканции там. И сега поне два пъти годишно се откъсва от цивилизацията за няколко дни в Банско. "Там не само атмосферата е различна, но и хората са едни напети, с висок дух", казва режисьорът.

Той обича да бяга от натовареното всекидневие и цивилизацията в Ковачевица и Лещен, където го привлича автентичната атмосфера.

Ако успяхте и вие да избягате през почивните дни до вашето любимо място в България, пратете ни вашите снимки или видеа с лични истории на следните имейли: onlinevgb@gmail.com и 24ojivlenie@24chasa.bg. Най-добрите ще бъдат публикувани и в хартиеното издание, и на сайта ни.

Лятото идва, не забравяйте да снимате, където и да стигнете!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани