Безплатен, но онлайн Ден на детето

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8638368 www.24chasa.bg
Снимки: Пиксабей

Виртуален карнавал, конкурси за рисунки и уроци занимават малките пред екраните

Безплатен, но предимно онлайн се очертава тазгодишният празник на детето. На 1 юни програмата за физически събития е рехава и концентрирана в столицата. Но пък има много онлайн концерти и конкурси, с които децата може да се забавляват дори от вкъщи.

“Да целунеш принцеса” – мюзикъл

Безплатен, но онлайн Ден на детето

Въпреки пандемичната обстановка и съобразено с изискванията за мерки за сигурност, Музикалният театър в София отваря врати за малките почитатели на мюзикъла. На 1 юни театърът обявява ден на отворените врати, а спектакълът “Да целунеш принцеса” ще бъде с безплатен вход.

Представлението е по приказката на Х. К. Андерсен “Свинарят” и под режисурата на Юлия Маринова. Спектакълът се играе на камерна сцена и е с участието на Боряна Йорданова, Александър Панайотов, Юлия Маринова, Людмила Козарева и Александър Василев.

Място: Държавен музикален и балетен център (Музикален театър)
Време: 11,00 – 12,00 ч

Как се създава музикална среда в куклен спектакъл – онлайн събитие
С онлайн уъркшоп за малки и големи Столичният куклен театър отбелязва Деня на детето. Мишо Шишков – син, Венцислава Асенова, Камен Асенов и Галина Савова ще покажат на любопитните си зрители как се създава музикална среда в куклен спектакъл.
Събитието е безплатно, със свободен достъп, но с предварително записване на имейл адрес: unionofbulgarianactors@gmail.com.
Място: уеб платформата ZOOM
Време: 12,00 – 14,00 ч

В навечерието на най-хубавия детски празник, Столичният куклен театър възстановава представленията си на закрито. Той посреща първите си зрители на 30 и 31 май с любимия спектакъл “Трите прасенца”, което ще се играе и двата дни само от 12 ч.

Музика за радостни щурчета – онлайн събитие
В понеделник празнуващите деца може да споделят време с родителите си в онлайн практиката “Музика за радостни щурчета” за родители и деца. Събитието е напълно безплатно и се провежда на живо във фейсбук с преподавател Саманта Абушева.
Място: фейсбук
Време: 11,00 – 12,00 ч

Онлайн карнавал

Празникът си е празник дори и в изолация. Това ще докажат и организаторите от Общинския детски комплекс Петрич, които подготвят карнавал за 1 юни. Макар и вкъщи, децата ще се забавляват в компанията на свои връстници, а за да бъде празникът истински, всеки от тях ще облече костюм на любимия си герой и ще позира за снимка или видео. Празничното фото или видео трябва да се изпрати на 1 юни до 14 ч на имейл адрес: odk_petrich@abv.bg. Най-забавните ще получат награди, но всички ще бъдат включени в пъстър албум на празника и радостта.

Космически видео уроци онлайн със Space Academy

И на празника си децата ще може да пътешестват в Космоса с онлайн разходки до най-потайните кътчета на Слънчевата система. Видеоуроците са подходящи за деца на възраст от 4 до 12 години, но може да бъдат споделени с батковци, каки, родители, баби и дядовци.
Занятията се провеждат чрез видео платформата ZOOM, която се инсталира бързо и безплатно на всяко електронно устройство.
Време: 10,00 – 11,00 ч
Място: Zoom Client for Meetings – през телефон, таблет, лаптоп, компютър и др.
Цена: 12 лв./занятие

Онлайн конкурс за рисунка “Приказният свят на природата”

До 1 юни талантите в рисуването от 1-и до 12-и клас може да покажат на какво са способни в конкурса “Приказният свят на природата”. За целта участниците трябва да изберат една своя рисунка по темата (без ограничение в използваната техника) и да я сканират или заснемат във формат JPG, като изпратят файла на имейл: ekg35@abv.bg или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на сдружение “Дунавско сияние”.
Наградите ще бъдат разпределени във възрастови групи, както следва:
Ученици от 1-и до 4-и клас; от 5-и до 7-и клас; от 8-и до 12-и клас.
Краен срок: 1 юни 2020

Награждаване от конкурс за рисунка “Аз, моят град и морето”

За шестнадесети път най-талантливите майстори на четката се състезават за призовите места в конкурса “Аз, моят град и морето”. През изминалите години той предизвикваше интерес и желание за участие у много деца и ученици от Бургас на възраст от 6 до 19 години, както и на техните учители.

Поради пандемичната обстановка тази година конкурсът се провежда онлайн, като за първи път участниците могат да представят и компютърна рисунка на същата тема.

От 1 до 7 юни ще бъдат представени най-добрите приятели в експозиционен център “Флора”, а награждаването ще се състои на 1 юни от 18,00 часа на същото място.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на