Как да научим котката да стои сама, преди да се върнем на работа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8660942 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Котките и стопаните им трябва да свикнат постепенно, че няма да са непрекъснато заедно, когато приключи изолацията заради коронавируса, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокост към животните напомни, че вероятно котките са изградили по-близка връзка с хората и са свикнали с непрекъснатото им присъствие по време на изолацията. Връщането им на работа може да е доста стресово за тях. За да не станат домашните ни любимци нервни и недоволни, по-добре да бъдат привикнати постепенно.

"Котките са различни и някои се радват на човешката компания повече от други. Това означава, че на някои им е било приятно хората да са си в къщи постоянно, а други ще са доволни да останат на спокойствие. Независимо каква е котката ви, всички са чувствителни на промяна. Промяната в рутината може да предизивка стрес" - каза Сара Тапсел от благотворителната организация.

Тя съветва промяната да е постепенна, лека-полека да се намалява зависимостта от непрекъснатото човешко присъствие. Добре е котката да има скривалища и места за почивка нависоко. Чувството за безопасност намалява стреса.

Физическият контакт също е добре да бъде намален постепенно и да се върне режимът към характерния при ходене на работа с времето за хранене и игра.

Затворените у дома котки ще се зарадват на новите играчки, когато останат сами. Прибере ли се у дома стопанинът им, е добре да им обърне внимание по начин, който съответства на характера им.

"Следете за знаци какво иска котката - да бъде с вас, или да бъде оставена на мира - съветва Алис Потър. - Ако се доближи с вдигната опашка, но извит хоризонтално край, тя е приятелски настроена. Котка, която се крие, трябва да бъде оставена на мира.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на