Трябва да научим котката да стои сама, преди да се върнем на работа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8662083 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Котките и стопаните им трябва да свикнат постепенно, че няма да са непрекъснато заедно, когато приключи изолацията заради коронавируса.

Британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокост към животните напомни, че вероятно котките са изградили по-близка връзка с хората и са свикнали с непрекъснатото им присъствие по време на изолацията. Връщането им на работа може да е доста стресово за тях. За да не станат домашните ни любимци нервни и недоволни, по-добре да бъдат привикнати постепенно, пише БТА, цитирайки в. "Дейли мейл".

"Котките са различни и някои се радват на човешката компания повече от други. Това означава, че на някои им е било приятно хората да са си в къщи постоянно, а други ще са доволни да останат на спокойствие. Независимо каква е котката ви, всички са чувствителни на промяна. Промяната в рутината може да предизивка стрес" - каза Сара Тапсел от благотворителната организация.

Тя съветва промяната да е постепенна, лека-полека да се намалява зависимостта от непрекъснатото човешко присъствие. Добре е котката да има скривалища и места за почивка нависоко. Чувството за безопасност намалява стреса.

Физическият контакт също е добре да бъде намален постепенно и да се върне режимът към характерния при ходене на работа с времето за хранене и игра.

Затворените у дома котки ще се зарадват на новите играчки, когато останат сами. Прибере ли се у дома стопанинът им, е добре да им обърне внимание по начин, който съответства на характера им.

"Следете за знаци какво иска котката - да бъде с вас, или да бъде оставена на мира - съветва Алис Потър. - Ако се доближи с вдигната опашка, но извит хоризонтално край, тя е приятелски настроена. Котка, която се крие, трябва да бъде оставена на мира."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на