bTV излъчва филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8663368 www.24chasa.bg

На 6 и 7 юни Георги Тошев припомня в „НепознатиТЕ“ малко известни истории от личния и професионалния свят на двамата артисти

В съботния следобед на 6 юни, в памет на Христо Явашев, филмът "Образи" от документалната поредица "НепознатиТЕ" на журналиста Георги Тошев ще припомни артистичното наследство на Кристо и Жан-Клод. bTV включи извънредно в програмата си филма за най-известния български артист в седмицата, в която светът се прости с него, и от 15 ч. зрителите ще могат да се докоснат отново до света на големия творец. Кристо почина в дома си в Ню Йорк на 1 юни, а Георги Тошев има шанса да се срещне два пъти с него - в Япония и Великобритания.

Филмът "Образи" е пътуване из света на забележителния художник, който споделя лични истории и неразказани ситуации около създаването на прочутите си арт инсталации по целия свят.

bTV излъчва филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

"Кристо бе тих и упорит човек. Наблюдавах колко аскетичен е в личния си живот. Не посещава светски събития, дори отсъства от приеми в негова чест. Храни се малко, рядко пие дори вино. Пише само с молив, не ползва мобилен телефон. Благодарение на Юлияна Антонова - Мурата и Мурата сан, както и с помощта на неговия асистент Владимир Явашев, успях да го следвам в неговото необикновено пътуване в изкуството", казва Тошев.

bTV излъчва филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Още един филм - в памет на забележителния български актьор Георги Парцалев, ще излъчи извънредно bTV на 7 юни, неделя, от 15 часа. "Жените на Парцалев" ще срещне зрителите с две забележителни актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова. През техните разкази ще оживеят мигове на смях и сълзи с Парцалев. И двете дами са близо да актьора през годините. Те му партнират на сцената и на снимачната площадка, споделят с него щастливи и драматични моменти.

bTV излъчва филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Филмът на Георги Тошев и оператора Румен Василев е посветен на 95-ата годишнина от рождението на един от най-обичаните артисти у нас. На 16 юли Парцалев се ражда в гр. Левски. Животът му е пълен с обрати и неочаквани развръзки. Филмът на Тошев не спестява препятствията, през които трябва да премине Парцалев, както в личен, така и в професионален план.

"Написах книга, заснех два филма, посветени на Парцалев и разбрах, че зад маската на усмихнатия комик, се крие един тъжен и самотен човек. Мечтател, често неразбран от другите. Парцалев е имал сложни отношения с властта, дори с част от колегите си, но любовта на публиката принуждава ЦК на БКП да се съобразява с неговия талант", споделя Тошев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи