СПА комплексът “Белчински извор” пуска и хотела, вече с място за 2 пъти повече гости

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8720733 www.24chasa.bg
С пускането и на хотела комплексът в Белчин вече може да приема три пъти повече гости.

Помещенията се дезинфекцират с ултравиолетови лъчи, озон и препарати

Гостите, отседнали още миналото лято в екокъщичките на СПА комплекса “Белчински извор”, забелязаха, че независимо от високите температури навън почти не се налагаше да пускат климатика в помещението.

В това няма никаква загадка. В изграждането и обзавеждането на тези къщички строителят се е придържал предимно към естествените материали – дърво, камък и... конопени тухли.

Това е последният вик на модата в съвременното строителство. Конопените тухли са направени от промишлен коноп, естествена вар на прах и смес от минерали. Самият коноп е с естествени антистатични свойства и се характеризира с много ниска топлопроводимост, а в същото време е достатъчно як и успешно се вгражда и в носещи стени като не изисква допълнителна топлоизолация.

Благодарение на този уникален състав конопените тухли позволяват по-лесното преминаване на водните пари, което елиминира влажните и  студени зони в помещението и свежда до минимум конденза. От друга страна, има защитна функция срещу развитието на гъбички, плесени и паразити.

В понеделник, 22 юни, отваря врати и хотелската част на комплекса, което ще позволи на “Белчински извор” да приема три пъти повече гости от сега. В неговото изграждане и обзавеждане естествените материали също са в изобилие: дърво, камък, конопени въжета, естествен текстил за тапицериите на меките мебели, ратанови орнаменти. Всичко това придава, от една страна, чувство за домашен уют у посетителите, а от друга страна, прави хотела уникален. В същото време материалите поддържат и една здравословна среда.

Това се съчетава и с минералната вода на Белчин, която изпълва откритите и закрити басейни, и СПА центъра на комплекса и превърнаха за кратко време “Белчински извор” в едно от най-популярните места за релакс в близост до столицата – Белчин е едва на 40 минути път с кола от София.

Хотелът е на четири етажа. На първия са разположени лоби барът и ресторантът плюс стая, която по новите изисквания за хотел с 4 звезди трябва да служи за настаняване на гости с ограничена подвижност.

През първия етаж има топла връзка със СПА център “Гала Плацидия”, който вече от месеци посреща гостите си с няколко минерални външни и вътрешни басейни, детски басейни, външни минерални топила с различна температура, хидромасажна билкова вана, финландска, солна и арома сауна, парна баня, леден кът, зона за релакс и много разнообразни СПА процедури за красота и дълголетие.

На втория етаж на хотела е разположен фитнесът, а на третия и четвъртия етаж са стаите – 35 двойни, 5 двойни делукс стаи, и на последния етаж – 8 апартамента, един от които е президентски и се състи от 2 спални, хол и две бани.

Една от ресторантските зали, в които се сервира закуската, може лесно и бързо да се трансформира в конферентна зала за 70 човека.

Предвид създалата се с COVID-19 ситуация комплексът е взел предпазни мерки, за да осигури безопасност и сигурност. При настаняване служител от рецепцията измерва безконтактно телесната температура на гостите. Всяко едно помещение за настаняване, лоби бар, рецепция, ресторанти, спа център и общите части се дезинфекцират и стерилизират с двойно стерилизиращ уред с ултравиолетови лъчи и озон и препарати за дезинфекция, сертифицирани и одобрени от Министерството на здравеопазването. Във всяко помещение има описан подробен график и мерки как персоналът се справя с извънредната ситуация.

Комплексът продължава да предлага и настаняване в 14-те си къщи, изградени в различен архитектурен стил и от различни екоматериали. За любителите на уединението, две от къщите разполагат със самостоятелна термозона, включваща финландска сауна и парна баня, вътрешно джакузи с минерална вода и възможност за СПА терапии и процедури. 10 от къщите са разположени в екоселище “Белчински извор”, а останалите две са подходящи за по-големи компании и семейства.