Пламен Карталов: Софийската опера първа в света се осмели да отвори врати

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8722801 www.24chasa.bg
Академик Пламен Карталов

Ние сме първият оперен театър в света, който се осмели да отвори врати и да играе за вас. Това обяви директорът на Софийската опера Пламен Карталов след края на вчерашния спектакъл "Трубадур" на голямата сцена, цитиран от БТА. Всички налични билети за представлението бяха разпродадени дни преди обявената дата, допълват от трупата.

В една от най-прочутите опери на Верди се изявиха Радостина Николаева като Леонора, Костадин Андреев - Манрико, и Бисер Георгиев - Фернандо. Всички те бях бурно аплодирани, но най-продължителни бяха овациите за драматичното и виртуозно представяне на Гергана Русекова като Азучена и Владимир Стоянов - като граф Ди Луна, когото световната критика вече признава за един най-добрите драматични баритони в света и е удостоен със званието "Рицар на Верди".

"Освен в залата на Софийската опера, ние играем на още три сцени - в парка на Военна академия - за нашите най-млади и скъпи зрители - децата", обяви Карталов. В момента подготвяме нашата нова лятна сцена, почти цял театър построихме на езерото в Панчарево - за "Музи на водата", добави той. "Малко по-късно ще ви поканим в киноцентъра, където ще играем шедьоврите на Верди и други перли на световната оперна класика", каза още маестрото.

Най-изявените солисти на Софийската опера ще пеят сред филмовите декори в Бояна. Сред тях са Владимир Стоянов, Цветана Бандаловска, Мартин Илиев, Радостина Николаева, Бисер Георгиев и Гергана Русекова. Нетрадиционните концерти ще се състоят между 10 и 19 юли на Римския площад. В афиша са "Риголето" (10 и 12 юли), "Тоска" (11 юли), "Атила" (15 юли), "Норма" (17 юли), "Дон Карлос" (18 юли) и "Кармен" (19 юли). Римският площад има капацитета да побере до 500 зрители, като се спазват всички противоепидемични мерки.

Спасители и патрулна лодка ще се грижат за сигурността на публиката по време на фестивала "Музи на водата". Между 26 юни и 2 август ще бъдат представени Mamma Mia! - със седем дати през юни, юли и август, "Рейнско злато" - на 24 и 25 юли, "Кармина Бурана" - 12 и 18 юли, "Лебедово езеро" - 3, 4, 5 и 10 юли, и "Зорба гъркът" - 11, 17 и 26 юли.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве