Актьори към Холивуд: Докажете, че животът на чернокожите има значение

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8736936 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Повече от 300 чернокожи актьори, сред които Идрис Елба, Куин Латифа и Били Портър, призоваха Холивуд да инвестира във филми с антирасистко съдържание и да се разграничи от полицейското насилие, съобщиха Ройтерс и БТА.

Отвореното писмо "Нашите съюзници в Холивуд" критикува "наследството на бялото превъзходство" и твърди, че Холивуд "насърчава епидемия от полицейско насилие и култура срещу чернокожите". То призовава "да бъде сложен край на прославата на полицейската бруталност и корупция в сценариите" и студиата да ангажират повече чернокожи на отговорни длъжности.

Писмото, организирано от групата "Холивуд за живота на чернокожите", е написано в условията на масовите протести срещу убийствата на чернокожи от полицията в САЩ.

Според доклад за разнородността в Холивуд, публикуван от университета на Калифорния през февруари, чернокожите са получили 28 процента от главните роли във водещите филми през 2019 г., почти три пъти повече отколкото през 2011 г. 91 процента от ръководителите на киностудиата са бели, а мъжете са 82 процента.

Писмото е подписано също от Вайола Дейвис, Тифани Хадиш, Джанел Моне, Махершала Али, Лавърн Кокс, Синтия Ериво и Чадуик Боузман.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве