Българчето, осиновено от велик кечист, едва не се удави в езеро

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8768261 www.24chasa.bg
Кърт Енгъл с осиновения от България Джоузеф.

Българчето, осиновено от легендата на кеча Кърт Енгъл едва не се е удавило в езерото Ери. Намесил се обаче младокът Джейк Смит и извадил момчето.

Това става ясно от пост на олимпийския шампион по свободна борба в инстаграм. "Благодаря ти, Джейк Смит, че спаси сина ми Джоузеф на плажа днес. Ти си герой, момче. Сега е моментът да си призная, че просто не мога да плувам", написа 51-годишният Енгъл и пусна снимка с Джейк, който е с червени плувки.

Езерото Ери е едно от петте Големи езера в Северна Америка и по средата му минава границата между САЩ и Канада.

Енгъл със спасителя на момчето Джейк.
Енгъл със спасителя на момчето Джейк.

Енгъл, който е част от залите на славата на кеча и свободната борба, осинови Джоузеф през миналата година заедно с гаджето си Джована. "След дълги 15 месеца бюрокрация, обаждания и визити, най-накрая прибрахме нашия осиновен син у дома от България", написа тогава Енгъл в инстаграм.

Кечът понесе жесток удар през май, когато бившата му звезда Шад Гаспар се удави в океана. Той излезе да плува със сина си на плажа Венис в Калифорния. Когато пристигнали спасителите Шад им наредил да спасят детето и в следващия момент бе отнесен от вълните. Тялото му бе открито след няколко дни.