Осем спасители с необичайна роля в “Лебедово езеро”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8769328 www.24chasa.bg
Служители на общинската аварийна дирекция теглят с лодка в Панчаревското езеро макети на лебеди по време на репетицията на "Лебедово езеро".

Аварийната дирекция

на София ще охранява балетистите на понтона

в Панчарево, но и ще

“движи” макетите на

лебедите - част от сценографията

С малка, необичайна, но важна роля дебютират в петък вечер, 3 юли, 8 служители на общинската аварийна дирекция в София в “Лебедово езеро”. Спасителите ще “движат” с две лодки макетите на лебеди в езерото в Панчарево, докато балетът се изпълнява на понтона. С нестандартната “операция” ги ангажирал шефът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.

Общинската аварийна дирекция съдейства на зрителите, следи за спазването на епидемичните мерки на фестивала “Музи на водата”, организиран от Софийската опера и балет. Част от програмата му е и балета “Лебедово езеро”.

По време на балети общинските спасители ще охраняват езерото с лодка, за да гарантират сигурността и на артистите.

“Така при евентуален инцидент имаме възможност за бърза реакция на екипите”, обясни шефът на общинската аварийна дирекция Красимир Димитров.

Иначе общинските спасители оказват помощ при наводнения, пожари и други бедствия на столичани. Например при извънредното положение те бяха на първа линия и в денонощен режим - дезинфекцираха сгради, пазаруваха и доставяше храна на самотни възрастни и на хора под карантина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина