Тетевен събра любителите на ретро автомобили на марката "Трабант"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8776507 www.24chasa.bg

За 8-ми пореден път Тетевен събра любителите на ретро автомобилите на традиционния "Трабант фест". Над 100 коли от страната и чужбина се включиха в събитието, което се организира от "Никсметал груп" и "Национален клуб Трабант", със съдействието на Община Тетевен.

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева откри феста на пл. "Сава Младенов", където се бяха събрали всички участници, жители и гости на града.

"Щастлива съм, че гр. Тетевен отново събра любители на ретро автомобилите. Тук бяха паркирани рекорден брой редки возила, а това говори за нарастващия интерес към събитието, което всяка година става все по-мащабно", каза д-р Бояджиева.

Тя благодари на организаторите и на всички ентусиасти, запленени от магията на немските автомобили, за създадената невероятната ретро-атмосфера, за емоциите и настроението, които го съпътстват.

Бяха показани напълно реставрирани разновидности на "Трабант", а също така можеха да се видят модели, които удивяваха с външен вид и тунинг. Освен представители на немската марка, на площада в Тетевен имаше и собственици на други соцвозила - "Москвич", ГАЗ и "Вартбург".

След обстоен оглед на автомобилите д-р Бояджиева връчи Купата на кмета на Лазар Добрев, а самата тя получи подарък от организаторите на феста.

Автомобилите направиха обиколка по улиците на града, след което се отправиха към трасето за състезанията по майсторско управление и т.нар. драгове по двойки с елиминации. Състезателите бяха разделени в два класа - коли до 600 куб. см и над 600 куб. см.

Събитието се проведе при спазване на всички епидемични мерки, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина