Кои са вдъхновяващите жени в България

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8781628 www.24chasa.bg

Посочете ни добрия пример, а “24 часа” и MILA.BG ще разкажат за него

На пръв поглед те са “обикновени жени”, далеч от лустросаните образи из светските хроники. Но техните характери и съдби доказват точно обратното - тези момичета имат таланта да вдъхновяват околните и да светят ярко в сивото.

Кои са те? “24 часа” и MILA.BG ще ги потърсят отново за втори пореден път с кампанията си “Вдъхновителки”.

Първите 18 вдъхновителки - жени с различни професии и истории, но всяка от тях - мотиватор на много други в своя кръг, бяха отличени миналата пролет на изпълнено с емоции тържество.

Тази година отново търсим най-впечатляващите жени в България. Тези, които умеят да променят средата, които знаят как да движат напред други жени, които са мотор за подкрепа и мощна личностна промяна. Ще ви разказваме за тях на страниците на в. “24 часа”, както и на двата ни сайта – 24chasa.bg и MILA.BG.

Тази година кампанията ще премине основно под знака на жените, които помагат. Срещнахме много от тях от началото на ситуацията с коронавируса в България. От първия ден те събираха средства, организираха производства, движеха благотворителни кампании, вдъхваха кураж и демонстрираха сила, която донесе на всички ни много надежди в трудните месеци.

Още в началото на кампанията ще ви срещнем с героите от проект “За Доброто” – жените, които от 13 март т.г. са помогнали с предпазни средства на над 100 болници в цялата страна и които вдъхновиха хората да даряват, с което събраха над половин милион лева. С тези средства бяха закупени респиратори и друга жизненоважна техника за българските болници.

Ще ви разкажем и за момичетата от Еmprove, които със своята кампания #РаноБудна оказват помощ на жени, които са жертва на домашно насилие. В тяхно лице десетки пострадали българки откриват грижата и огромната надежда да се освободят от кошмара и да започнат живота си наново - силни, будни и не сами.

Първата вдъхновителка тази година ще е именно една от тях - момиче, преживяло 13-годишна връзка с насилник. След период на дълго и мъчително осъзнаване днес живее, за да помага на други “сървайвърки”, както те сами се наричат, да се справят.

Напишете ни кои жени ви вдъхновяват и защо. Посочете ни ги, а ние ще разкажем на повече хора - така, както доброто се предава нататък. Очакваме да ни кажете кои са вашите вдъхновителки като лично съобщение във фейсбук страницата на MILA.BG  или на editors@mila.bg.

Благодарим на партньорите ни в тази кампания - “Филип Морис България” и Eucerin, които не просто повярваха в нея, но и ще ни помогнат да открием истински красиви, смели и необикновени момичета!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина