Вики Алмазиду изнася концерт в памет на Милчо Левиев

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8856151 www.24chasa.bg
Вики Алмазиду се срещна със зам.-кмета на Пловдив Пламен Панов.

Вики Алмазиду, музата на Милчо Левиев, ще изнесе концерт в памет на легендарния джазмен в Пловдив. За това се разбраха певицата и зам.-кметът по културата Пламен Панов. На чаша кафе в Дома на културата двамата говориха дълго за Милчо, за живота му, за музиката и за Пловдив.

Любовта на Милчо Левиев към родния град е причината за многобройни случки, свързани със световни музикaнти, кoитo нe ca чувaли зa Бългaрия, нo знaят зa Плoвдив oт разказите на Маестрото, обяснила Алмазиду.

В града продължават и прекрасните концерти, организирани от Сдружение за култура и образование “Милчо Левиев” и фестивала “Камерна сцена-Пловдив”, вдъхновени от големия пианист.

Вики Алмазиду подари на Пламен Панов дискове с музиката на Милчо Левиев. Същия комплект тя изпрати с поздрави и на кмета Здравко Димитров. Заместник-кметът ѝ подари луксозен албум на Пловдив.

Алмазиду се свързва в житейски и професионален план със световноизвестния български джазмен Милчо Левиев от 2002 г. Плод на тяхната връзка са фестивали, концерти, албуми и майсторски класове. От 2006 г. двамата организират Лятна музикална джаз академия в Нов български университет. След смъртта на маестро Левиев Вики продължава мисията му да запознава младите музиканти със стандартите на джаза.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов