“Маскираният певец” наесен с нови костюми и с друго жури

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8860393 www.24chasa.bg
Михаела Маринова спечели първото издание на шоуто, чиито водещи са Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. СНИМКА: Архив на предаването

Публиката наполовина, ако няма промени заради коронавируса

Напълно в крак със здравните изисквания всички навсякъде да са с маски Нова тв пуска наесен успешното музикално шоу “Маскираният певец”.

В него главните действащи лица са именно маските и костюмите на животни и измислени същества, под които се крият участниците в мистериозното шоу. Кой е Пилето, коя е Принцесата, а Розата? Въпросите за личността на певците занимаваха зрителите през целия първи сезон.

И сега ще е така. “Няма много какво да се каже за това шоу, тъй като всичко в него е тайна. Този път дори няма да разкриваме части от костюмите, както направихме миналата година. Зрителите вече знаят какво представлява и за да бъде интригата по-голяма, няма да издаваме нищо до старта му”, каза продуцентът на предаването Магърдич Халваджиян пред “24 часа”.

Най-трудното в това шоу е не да намериш достатъчно участници - 16, а да измислиш и ушиеш костюмите им. Те са дело на Кремена Халваджиян, съпругата на продуцента, и тази година ще бъдат напълно различни, тъй като такива са изискванията на форма̀та.

Много вероятно е и журито, наричано детективски панел, да е с различен състав. В първия сезон в него бяха Гала, Мария Илиева, Ники Кънчев и Герасим Георгиев - Геро. Самите те бяха изненадани, когато разбраха, че победителят, маскиран като Гарван, е крехката, но талантлива певица Михаела Маринова.

Това е още едно от условията на музикалното шоу - нито близките на участниците, нито продукционният екип знаят кой пее зад маската.

Вторият сезон стартира през септември и засега плановете на продуцента са в залата да има 50% публика. “Ще спазим наредбата, но до началото има два месеца, така че нищо не е сигурно. Но пък вече се научихме как се прави шоу без публика, така че не ни е страх”, казва Халваджиян.