Сърцето ми е тук - рисунка на децата от Българско училище Фрайбург

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8864406 www.24chasa.bg

До редакцията ни пристигна писмо от учениците от Българско училище Фрайбург, Германия.

"Заедно с нашата учителка Лилия Зюлау имаме голямо желание да участваме в това много интересно събитие.

България - такава, каквато я обичаме!

Сърцето ми е тук - рисунка на децата от Българско училище Фрайбург

Ние, децата от Българското съботно училище към BG681, Freiburg изобразихме любовта си към Родината в рамките на инициативата "Сърцето ми е тук".

Сърцето ми е тук - рисунка на децата от Българско училище Фрайбург

Месеци наред се занимавахме с географията и историята на България, изучавахме българските обичаи и творихме сурвакници и мартеници. Искахме с нашата рисунка да пресъздадем любовта ни към българския език, към българската природа и красота. Да докажем, че макар и далеч от България, ние никога няма да забравим българския си корен.

Сърцето ми е тук - рисунка на децата от Българско училище Фрайбург

Уважаема редакция,

много ще се радвам да уважите инициативата и мотивацията на тези малки българчета, които работиха неуморно, за да докажат колко много обичат България".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога