Сърцето ми е в уникалната пещера Проходна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8888229 www.24chasa.bg
Лиляна Петрова от Плевен се снима пред най-известната пещера в карстовия район край с. Карлуково, в ловешката община Луковит.

“Сърцето ми е тук” - патриотичният проект на “24 часа”, продължава и много читатели изпращат снимки на любимите си места у нас, показвайки своето родолюбие.

“Сърцето ми е тук - в уникалната пещера Проходна”, пише Лиляна Петрова от Плевен. Това е най-известната пещера в карстовия район край с. Карлуково, в ловешката община Луковит.

Именно заради “божиите очи” през 1962 г. Проходна е обявена за природна забележителност.
Именно заради “божиите очи” през 1962 г. Проходна е обявена за природна забележителност.

“Вероятно сте усещали, когато някой ви наблюдава втренчено. На всяка крачка. Потръпваш. Да те следят обаче “божиите очи” е уникално. Божиите очи са два огромни, почти еднакви отвора в скалите. Те са като живи и се взират неотлъчно в посетителите на пещера Проходна, дълга повече от 350 м. Когато грее слънце, те гледат усмихнато. През тях прозира синьо небе със златни лъчи, друг път през тях минават бели облаци или се гледат в намръщено сиво. Бог и природа в едно - хармония”, разказва Лиляна Петрова.

“Сърцето ми е тук” продължава, затова не спирайте да пращате снимки от местата, които ви правят щастливи.

Пращайте ни снимки, видеа, лични истории за тези ваши любими точки на следните имейли onlinevgb@gmail.com и 24ojivlenie@24chasa.bg. Най-впечатляващото ще публикуваме и на страниците на вестника, и на сайта ни, и във фейсбук страницата на “24 часа”.

Пишете имената си, разкажете защо сърцето ви е в това място.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро