Сърцето ми е тук - в "Потопената църква" край язовир "Жребчево"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8892998 www.24chasa.bg
Поглед през прозорците на църквата “Св. Иван Рилски”, която изплува от язовир “Жребчево”, към водите, които са се оттеглили от нея.

Пещери, водопади, морски гледки, планински пейзажи - има толкова много красиви кътчета в България. Затова и читатели продължават да пращат снимки от тях за “Сърцето ми е тук” - патриотичния проект на “24 часа”.

В него се включи и Тони Стефанова с няколко кадъра. “Преди няколко месеца отидохме до “Потопената църква” край язовир “Жребчево”. Тя беше изплувала, защото водите се бяха отдръпнали, и представляваше уникална гледка”, разказва Стефанова. Църквата “Св. Иван Рилски” е построена преди повече от 120 години. През 60-те заедно с трите села Жребчево, Запалня и Долно Паничарево е потопена, за да бъде създаден язовир.

“Изненадващо е да видиш как от къщите на хората не е останало почти нищо - само стълби, а църквата с кръста ѝ отгоре се е запазила”, пише ни Тони.

Кампанията ни “Сърцето ми е тук” продължава, затова не спирайте да пращате кадри от местата, които ви правят щастливи.

Пращайте ни снимки, видеа, лични истории за тези ваши любими точки на следните имейли onlinevgb@gmail.com и 24ojivlenie@24chasa.bg. Най-впечатляващото ще публикуваме и на страниците на вестника, и на сайта ни, и във фейсбук страницата на “24 часа”.

Пишете имената си, разкажете защо сърцето ви е в това място.