Животът е щастлив далеч от стреса

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8895710 www.24chasa.bg

“Изкуството да бъдеш спокоен” е учебник срещу напрежението, предлага го ИК "Сиела"

В “Изкуството да бъдеш спокоен” авторът на световния бестселър “Твоето его е врагът” Райън Холидей повежда на поход срещу двете най-пагубни влияния в живота ни - напрежението и стреса. Книгата вече е по книжарниците (ИК “Сиела”). Авторът е ментор на десетки успешни личности по света, ръководител на свръхпопулярни кампании за “Гугъл” и на хита “Твоето его е врагът”. В “Изкуството да бъдеш спокоен” обръща поглед към двама мъчители в живота ни - напрежението и безпокойството.

В живота ни цари хаос. За известна част са виновни външни фактори - шумното строителство, разговорите по улицата, лаят на кучетата, клаксоните на колите. За друга част сме си виновни сами - липсата на организация, неспособността на кажем не, отровният шепот на егото ни, което ни кара да се нагърбваме с повече, отколкото можем да носим. Тези условия не са подходяща среда, в която човек може лесно да свърши каквото и да било. Но как така има хора, сполетени от нещастия и трудности, които не само че не стават жертва на напрежението, безпокойството и съжалението, но всъщност именно тогава намират необходимото спокойствие да създадат най-добрите си трудове?

Култовият автор на мотивиращи книги и статии и ментор Райън Холидей продължава своя път към спокойствието и продуктивността след световния си бестселър “Твоето его е врагът”. Холидей е световноизвестен маркетингов специалист, ръководил кампании за “Гугъл” и компании от ранга на American Appare, една от най-големите модни вериги в света. В “Изкуството да бъдеш спокоен” Райън Холидей разказва личната си философия - когато не позволяваш на празния шум на света да те смущава, тогава владееш живота си напълно и нищо не може да го извади от релси. Защото, ако успееш да постигнеш мир със себе си, тогава целият свят може да се намира във война, но ти пак ще можеш да мислиш и да работиш добре.

Изкуството да бъдеш спокоен” подчертава огромното значение на спокойствието в човешкия живот - далеч от постоянните смущения и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл.

Още заглавия на ИК "Сиела"

Миналото убива по много начини 

Излезе “Три дни” (ИК “Сиела”) - новата книга на шведския феномен Андерс Руслунд, автор на най-продавания скандинавски роман в света след трилогията “Милениум”.

Лятото не отпуска инспектор Еверт Гренс в борба срещу престъпността. Стокхолм е град, в който умират твърде много хора. Спомени отпреди 17 г. години за най-ужасното местопрестъпление, което е посещавал – апартамент, пълен със стаи, приютили мъртво семейство.

Някои са измъчвани от спомените, които имат, други – от спомените, които не могат да възстановят – като тези на единствения оцелял от бруталното убийство. Тя има нова самоличност, нов живот, далеч от своето петгодишно аз. Защо тогава някой е проникнал в апартамента, в който всичко се е случило, с взлом, при това без да вземе нищо? Дали е търсел нещо, останало скрито в онази далечна ужасяваща нощ? Това може да е ключ към разплитането на мистерията… а може да означава нова опасност за вече порасналата свидетелка.

И какво общо има неразкритата трагедия със злокобен повелител на сенките, който се опитва да продаде голямо количество от най-мощната картечница, създавана някога? На някогашния бивш информатор Пийт Хофман се налага да си зададе този въпрос, когато престъпните групировки в Швеция погват него и семейството му, а пътят му се преплита с някогашния му враг – сега неохотен съюзник – Еверт Гренс.

Трима герои. Три дни. Три версии на миналото, които протягат окървавените си нокти към настоящето.

Разследващият журналист Руслунд пише първите си два трилъра - “3 секунди” и “3 минути” - в тандем с бившия затворник Бьорг Хелстрьом. Романите им са преведени на над 17 езика и имат адаптация за екран. Двамата обединяват детайлните си лични познания за криминалния подземен свят и запознават читателите по цял свят с несравнимия инспектор Еверт Гренс и полицейския информатор Пийт Хофман.

Класация на издателството