Ученик на Chef Андре Токев атакува „Фермата“

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8898189 www.24chasa.bg
Андре Токев

Chef Илиян Кустев сменя престижните ресторанти със звезди Мишлен с тежкия живот в стопанството

Виртуозен кулинар с опит в най-престижните световни ресторанти влиза в новия сезон на „Фермата“, който стартира тази есен по bTV. От 5 септември Chef Илиян Кустев ще смени атмосферата на собствения си ресторант и на петзвездните хотели с актуалното предизвикателство на най-българското телевизионно риалити. 43-годишният консултант на най-големите вериги ресторанти в света е ученик на откривателя на таланти – Chef Токев, когото тази есен ще гледаме в MasterChef и Ловци на храна.

До този момент Chef Кустев е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит, а в следващите месеци ще се изправи през предизвикателствата на селския живот и ще се бори за голямата награда от 100 000 лева заедно с останалите участници в най-гледаното риалити.

„Реших да участвам във „Фермата“, защото искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз, с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме е страх и от работата - строил съм, доил съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя… Естествено интересуват ме парите, за да изравня головата разлика и да се оправя с ресторанта. Той е моя отдавнашна мечта, реализирана наскоро и потопена от пандемията“, казва Кустев.

Кариерата на 43-годишния Илиян е забележителна - работил е в най-престижните европейски ресторанти и е постигнал почти всичко в необятния свят на кулинарията. В Лондон е част от екипа на Chef Джон Уилиямс в петзвездния Ritz Hotel, а в Париж твори рамо до рамо с Chef Пиер Гание в ресторант с най-високото кулинарно отличие – три звезди Мишлен.

Експериментатор в кухнята, Илиян Кустев елегантното съчетава модерните европейски течения с изтънчения източен привкус. Презентациите на сложните рецепти носят авторския му почерк, а умелият микс между стилове и продукти превръща ястията му в шедьоври.

„В кулинарията добиваш опит и качества, които на друго място трудно можеш да придобиеш. Смятам, че креативността, на която залагам в работата си, ще ми помогне и във "Фермата". Искам да видя как в предаването от нищо да направим нещо. Естествено ще има трудности, ама то и в живота има.“, разкрива за своята стратегия Chef Кустев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г