Орлин Горанов водещ на семейно шоу по БНТ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8930015 www.24chasa.bg
Орлин Горанов ще води семейно предаване по БНТ. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Обичаният певец Орлин Горанов става телевизионен водещ. Той ще е лицето на семейната игра на БНТ “Последният печели”, която тръгва от есента. То ще се излъчва от понеделник до петък от 19 ч до 20 ч, час преди централната емисия “По света и у нас”.

Обществената телевизия пуска още едно развлекателно предаване в есенната си програмна схема - “Събота вечер с Митко Павлов”, което ще върви всяка събота от 21 ч.

Сутрешният блок ще започва в 6 часа, а “100% будни” и “Култура.бг” сменят местата си. От новия сезон, веднага след новините в 9 ч ще започва предиобедното лайфстайл предаване “100% Будни”, а в 11 ч - “Култура.бг”.

Новините на турски език ще вървят всеки делник от 12,30 ч.
Кулинарното шоу “Бързо, лесно, вкусно” от есента ще с начален час 16 с водещ Ути Бъчваров.

Регионалните новини, които са важни за хората от цялата страна, са причина в ефира на БНТ 1 всеки делничен ден от 17 ч да тръгне предаването “България на живо”.

Друго издание - “Светът и ние”, ще е за информация, коментар и анализ на международната политика. То ще се излъчва всеки делничен ден от 16,40 до 17 часа по БНТ 1. Негови водещи ще са Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър.

Български и световни звезди от различни сфери на живота ще разказват за преживяванията си, опита си и своите постижения в “БНТ представя” всяка събота от 17,30 до 18,30 часа.

Две предавания от ефира на БНТ 2 преминават в програмната схема на БНТ 1 - младежкото “Музика, музика” и “БГ версия”, в което изпълнители ще изненадват зрителите със своите хитове в нови акустични и неочаквани версии.

БНТ стартира новата си програмна схема от 8 септември. Тя е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на медията.

"Това беше огромно предизвикателство, защото БНТ е обществена телевизия и трябва да предлага съдържание за всички обществени групи, да включва предавания за образование, култура, религия, документални поредици и др. Същевременно търсенето е в посока на развлекателни предавания, които изискват значителни ресурси, с какъвто обществената телевизия не разполага", казва генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„От есента ще засилим собственото съдържание, разчитайки основно на опита на колегите новинари, както и на нашите кореспонденти и регионални центрове. Правим две нови предавания: най-важното от международната политика и повече акценти от живота и случващото се в регионите на България. Добавяме две нови развлекателни продукции в програмата. Семейна тв игра за знания "Последният печели" с водещ Орлин Горанов, която ще се излъчва всеки делничен ден, и съботно вечерно предаване с Митко Павлов. От много време БНТ има нужда от нови формати, които да привличат и по-младата аудитория в ефира на телевизията, като същевременно запазваме утвърдените такива и правим ясно обособени времеви пояси на съдържанието“, допълва Кошлуков.