Бижутата - с големи камъни и много цвят

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8950693 www.24chasa.bg

Украшенията са от бяло, жълто и розово злато

Изчистените модернистични форми при бижутата рязко отстъпиха място на една ретро и доста позабравена линия, която отлежаваше години наред в кутиите за украшения. Това са големите бижута с масивни камъни, които са и традиционни скъпоценности, предавани от поколение на поколение. Естествено, изработени са от злато. Благородният метал в комбинация със скъпи камъни превръща обеци, пръстени, колиета и гривни във вложение, което не губи стойността си. И повечето хора предпочитат да ги пазят, ако не са принудени от обстоятелствата да ги продадат.

Хитовите бижутерски колекции, които се налагат в момента, са съчетание между диаманти и един или няколко едри и задължително цветни камъка. Тоновете може да са много наситени, нежни и преливащи се.

Бижутата - с големи камъни и много цвят

Сапфири, турмалин в разнообразна цветова гама, танзанит, аквамарин, опал, топаз, бледорозовият морганит, изумруд, кварц, рубин, оникс са само част от богатото разнообразие на красиви камъни, които се вграждат в ефектните бижута. Голяма част от тях изцяло изглеждат като старинни. При други в дизайна са вкарани и малко по-модерни форми, като са добавени дори хитовите неонови цветове.

Бижутата - с големи камъни и много цвят

Особено впечатление правят огромните пръстени, които жените носят през 20-те години на миналия век. Наричат ги коктейлни и обикновено са с един голям цветен камък, но може и около него да са добавени малки диаманти. Тези доста специфични пръстени се носят на дясната ръка и се твърди, че са символ на независимост и показват самочувствие. Подобно украшение мигновено прави впечатление и не е нужно да се съчетава с други бижута, в никакъв случай не се носи с още пръстени.

Бижутата - с големи камъни и много цвят

Самостоятелно се използват и вариантите с обемно пъстро цвете. Предлагат се и колиета с тази декорация, която може да е изработена от камък в жълто, синьо, оранжево, зелено.

Бижутата - с големи камъни и много цвят

В старинен стил са също гривните и обеците. Първият тип украшения обаче не са подходящи за работното място, особено ако ангажиментите ви са свързани с дълго стоене пред компютъра. Пишейки върху клавиатурата, има опасност гривната да се удря или търка в бюрото и камъните ще се наранят.

Бижутата - с големи камъни и много цвят

Актуалните бижута са от бяло, жълто и розово злато. За разлика от други години, когато един от вариантите е водещ, сега и трите са еднакво популярни.

Бижутата - с големи камъни и много цвят

Ако нямате възможност да си купите от тазгодишните колекции, но пък имате такъв тип украшения, носени от майките и бабите ви, можете да ги извадите веднага от старите кутии за бижута и ще бъдете в тон с последния моден писък.

Единственото, което е желателно да направите, е да ги дадете за почистване. Но не се доверявайте на случайни бижутери, които биха могли да заменят скъпоценните камъни с имитации.