Болшой театър намалява цените на някои билети

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8968419 www.24chasa.bg
Болшой театър Снимка: Ройтерс

Болшой театър планира да понижи цените на билетите за някои спектакли, съобщи ТАСС, като цитира генералния директор на театъра Владимир Урин."Пределната граница, която съществува за билетите в Болшой театър, не се превишава, а за някои спектакли дори ще намалим малко цените", каза Урин в интервю за тв канал "Русия 24".

Преди това в интервю за "Форбс" той отбеляза, че театърът не планира увеличение на цените през тази и следващата година, независимо от промените в държавната субсидия. По думите му правителството обсъжда възможността да съкрати с десет на сто разходите в бюджетната сфера, включително и за Болшой театър. Ако се стигне до такова решение, в театъра през 2021 г. ще има "затягане на коланите", предава БТА.

Урин преди съобщи също, че финансовите загуби на Болшой театър от непродадени билети са 850 милиона рубли (9,6 млн. евро). А ако към тях се прибавят и нереализираните приходи от несъстоялите се заради пандемията турнета в САЩ, Япония и Европа, загубите са над милиард рубли (11 млн. евро). 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога