Горан Благоев остава в БНТ с “Вяра и общество”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8978336 www.24chasa.bg
Горан Благоев

БНТ ще е като нова тази есен - и с предавания, и с различни лица, след като през последните месеци поне десетина от популярните водещи си тръгнаха от нея. Повечето съкратени.

Горан Благоев обаче остава. Той ще продължи да води религиозното предаване “Вяра и общество” всяка събота по един час от 16 ч. БНТ има още една рубрика на същата тематика - “Домът на вярата”, която ще се излъчва всяка неделя от 18 ч.

“Светът и ние” е чисто новото международно предаване, каквото БНТ дълго време нямаше. Негови водещи ще са доказаните журналистки Евгения Атанасова - Тенева и Йоана Левиева - Сойър, които ще го представят всеки делничен ден от 16,40 до 17 ч.

Сутрешните “100% будни” и “Култура.бг” сменят местата си и първото предаване вече ще е веднага след “Денят започва” (6 ч) от 9 ч, а културната рубрика ще е от 11 ч.

Мира Добрева остава само веднъж седмично с предаването “Питай БНТ” (четвъртък, 21 ч), което преди лятото се излъчваше всеки делник. Журналистката ще продължи да среща зрителите със столетници в “Отблизо” (неделя, 11 ч), но от новия сезон основна водеща ще е Боряна Граматикова.

Любопитното “БНТ на 60”, което разказва историята на обществената телевизия, ще се излъчва всяка събота и неделя от 19 ч.

Младите певци VenZy и Ева Пармакова преминават като водещи от БНТ 2 в БНТ 1, тъй като там се премества предаването им “Музика, музика” (неделя, 13,30 ч), както и “БГ версия” (неделя, 23,15 ч), в което български изпълнители представят нови версии на хитовете си.

В делничните дни БНТ 1 оформя три часови пояса, посветени на сериали - от 14 ще има семеен филм, последван от детски блок, а от 22 ч ще започва късен сериал. На 17 септември в късния час започва популярният “Бригада”.

Новата програма на обществената телевизия бе заявена още в концепцията на сегашния генерален директор Емил Кошлуков, който пое ръководството преди година и един месец. Още тогава обаче обясни, че е реалистично промените да се случат тази есен.

По думите му новата програмна схема е разработена след проучвания на предпочитанията на лоялната аудитория на БНТ. Заимстван е и опитът в програмирането на обществените телевизии в някои от най-големите пазари в Европа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз