След разговор с две момчета от с. Делвино Иван Юруков застава зад камера за режисьорския си дебют, чиято премиера е през октомври

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8994086 www.24chasa.bg
Кадът от филма “До последния каприз”

Музиката на Паганини и красивата природа на Югозападна България - това са само две от нещата, които обединява режисьорският дебют на Иван Юруков - “До последния каприз”. Неговата премиера ще бъде по време на есенното издание на “София филм фест”.

Лентата разказва за талантлив цигулар, който изоставя концертната сцена и отива в малко село. Репетира сам, обсебен от идеята да изсвири съвършено всички “24 каприза” на Паганини. Слага край на живота си, след като успява да го постигне. Местният учител попада на тази трагична история и започва свое разследване на живота на цигуларя.

“Стремежът към съвършенство е животоподдържащо условие, а постигнатото съвършенство е загуба на стремеж към живота” - казва един от героите във филма.

Идеята за лентата хрумва на Юруков, след като разговаря с две момчета от с. Делвино, Благоевградско. Вплитайки към думите им и своите размисли върху живота, се появява “До последния каприз”, който е изцяло финанасиран от актьора и снимачния екип.

Сред филмите, които ще бъдат показани в рамките на “София филм фест”, е и “Пепел върху слънцето”, в който участват Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Премиерните прожекции ще бъдат от 5 до 9 октомври в “Кино Люмиер”.