ТЕСТ: Има ли бъдеще връзката ви?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9007745 www.24chasa.bg

1. Държите ли се напълно свободно, когато сте сами с половинката си?

а) Да, мисля, че няма защо да се преструвам с любимия човек. Той/тя и без това знае всичко за мен.

б) В повечето време - да, но понякога имам усещането, че трябва да показвам повече емоция за нещата, които интересуват половинката ми, макар на мен да не са ми интересни.

в) Напоследък все по-често усещам, че заменям неговите/нейните интереси с моите. Сякаш трябва да го правя, за да имаме повече допирни точни.

2. Качвате се на грешния градски транспорт. Преди да се усетите, попадате на съвсем различно място от крайната си дестинация. Половинката ви пътува за работа. Ще поискате ли помощ от него/нея?

а) Да, ще се обадя, за да помоля да ме закара до мястото, на което трябва да бъда. Знам, че мога да разчитам на него/нея.

б) Да, въпреки че, ако бърза, няма да мога да разчитам на помощта му/.

в) Не, директно ще извикам такси, не искам да занимавам половинката си с нещо толкова дребно.

3. Как се държите, когато излизате в голяма компания с партньора си?

а) Чувствам се добре, общувам нормално с всички.

б) Имам чувството, че половинката ми иска да говори с всички други освен с мен. Затова започвам да се състезавам с него/нея за вниманието на приятелите ни.

в) Обикновено съм малко параноичен/а, защото половинката ми сякаш не ме забелязва. Често започвам да се чудя дали не се опитва да флиртува пред очите ми.

4. Представете си, че половинката ви започне да излиза от форма - качи няколко ненужни килограма и се облича с напълно безформени дрехи. Как ще реагирате?

а) Нормално е човек в един момент малко да се занемари, знаейки, че има сериозна връзка. Ще се опитам да го/я мотивирам да влезе във форма, като започнем да тренираме заедно или да спазваме хранителен режим.

б) Ще се опитам да намекна на половинката си, че с този външен вид не го/я намирам за толкова привлекателен/а.

в) Ще поставя въпроса ребром. В крайна сметка, ако аз се стремя да поддържам добър външен вид, редно е и половинката ми да го прави.

5. Често ли показвате публична привързаност един към друг?

а) Да, но не прекаляваме, най-често се държим за ръка или се разхождаме прегърнати.

б) Рядко, но това не означава, че не държим един на друг.

в) Понякога, ако искаме да демонстрираме колко силна е връзката ни.

6. Знае ли половинката ви тайни за вас, които не сте казвали дори на най-близките си приятели?

а) Да, споделям с него/ нея много за себе си. Имам му/ достатъчно доверие.

б) Партньорът ми знае повечето ми тайни, но не смятам, че сме на етап, в който да споделям най-пикантните от тях.

в) Не обичам да разкривам прекалено много за себе си, защото след края на връзката не знам как човекът би използвал тази информация.

7. Половинката ви получава повишение, заради което се налага да замине в друг град. Той/тя се колебае дали да приеме. Какво ще направите?

а) Ще го/я насърча да приеме повишението, защото е възможност, която не бива да се пропуска. Ако наистина държим един на друг, разстоянието няма да отслаби връзката ни.

б) Ще оставя решението на него/нея, не мисля, че трябва да се меся, но ще обясня, че ако го приеме, връзката ни ще приключи.

в) Ще сложа край на взимоотношенията ни.

Отговори

Най-много отговори “а”

Вашата връзка определено е доста сериозна. Няма значение от колко време сте заедно с половинката си, вие вече изпитвате силна емоционална привързаност към него/нея. Имате голямо доверие в партньора си. Знаете, че той/тя няма да ви подведе, когато имате нужда от помощ. Доверявате му/ и най-големите си тайни. В същото време умеете да бъдете и опора. Налага ли се да го/я мотивирате да бъде по-добър/а, и го правите без да се замислите. Ако задържите баланса с партньора си, връзката ви ще продължи дълго време.

Най-много отговори “б”

Вие имате съмнения относно човека, с когото сте във връзка. Все още ви е страх да му/ разкриете всичко от себе си. Разбираемо е, че искате да сте неуязвими, но няма смисъл да сте във връзка, ако не споделяте с любимия човек. Позволете си да бъдете по-естествени с него/нея. От отношението му/ след това ще може да прецените дали взаимоотношенията ви наистина са сериозни.

Най-много отговори “в”

Вашата връзка е по-скоро бутафорна. Вие искате да имате гадже, но си помислете дали не симулирате връзка, вместо реално да имате такава. Колко доверие имате на партньора си? Готови ли сте да поставите щастието му/ пред своето? Разчитате ли на него/нея в трудни моменти? Вероятно доста трябва да се замислите над тези въпроси, за да им отговорите честно. Поработете над уменията си в една връзка, ако искате тя да трае дълго.

3 черти от характера, от които трябва да се отървете

Има черти от характера, които са предпоставка за това да се озовете в неподходяща за вас връзка. Ето три от тях, които трябва да контролирате, ако искате здрави взаимоотношения с половинката си.

1. Прекалено сте мили

Няма нищо лошо в това да сте мили, стига да не прекалявате, защото има голяма вероятност партньорът ви да се възползва от това. Научете се да поставяте граници и да казвате “не”. В една връзка трябва да можете да изразявате открито какво ви харесва и какво смятате за неправилно.

2. Лоялни сте независимо какво се случва

Всяка лоялност има граници. Ако партньорът ви игнорира или дори е склонен да флиртува с други, е време да сложите край на връзката ви. Вероятно много искате сериозни взаимоотношения, но те не си струват, ако някой просто чака да ви замени.

3. Прекалено егоцентрични сте

Ако прекалено много се вълнувате от себе си, лесно се оставяте да бъдете манипулирани. Ако партньорът ви направи комплимент, сте склонни да се разтопите. Мислете малко по-критично за себе си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена