Караоке с Маргаритка и забавни и полезни книжки за деца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9007765 www.24chasa.bg
Караоке с Маргаритка и забавни и полезни книжки за деца

Премиера на приказката за полезните навици от ИК “Сиела”,  излиза и затворете широко очи с “Малори” от Джош Малерман, търсете на "Алея на книгата"

От 2016 г. досега сутрините на хиляди български деца започват с гласовете на най-популярните звезди на нашето време в песничките на “Маргаритка”. А с песен дори научаването на елементарни навици се превръща в забавна игра!

След повече от 6 месеца отсъствие посрещаме новия сезон с най-любимото и забавно “Караоке с Маргаритка”! Очакваме ви от 17 ч на 13 септември в кино “Кабана” (градинката пред НДК), където звездите Мими, Биби, Бухалче и Маргаритка ще представят официално новата поредица детски книжки на Маргаритка и издателство “Сиела”, посветена на полезните навици и по-лесното им научаване от децата.

С “Маргаритка и чистите ръце”, “Маргаритка и вкусната храна” и “Мими и Биби отиват на море” ще танцуваме, ще се забавляваме и ще попеем заедно, а водещ на нашето шоу ще бъде Тоци, който ще се опита да надпее всички. И само от вас зависи дали ще успее!

Локацията на събитието е на открито, всички мерки за безопасност и санитарно-хигиенни изисквания, свързани с настоящата извънредна епидемиологична обстановка, ще бъдат спазени, а в заведението ще има пропускателен режим. Нека заедно бъдем отговорни към здравето си и това на близките ни.

“Маргаритка и чистите ръце”, “Маргаритка и вкусната храна” и “Мими и Биби отиват на море” от Илия Деведжиев и цветните и шарени илюстрации от Веселка Велинова са първите три книжки от поредицата “Полезни навици”, в които на пръв поглед досадни за децата занимания като миенето на ръцете и храненето се превръщат в незабравими и вълнуващи приключения. С Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето по забавен начин и през вълшебни приказни истории най-малките научават по-лесно елементарните навици и как да бъдат учтиви и отговорни към себе си и другите. Чрез игри и забавни предизвикателства Виктория Величкова (Вики от “Мастило”), Яна Липованска и екипът на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най-малките деца.

Очаквайте до края на септември и четвъртата книжка от поредицата - “Маргаритка и чистите зъбки”!

Ивайло Петров преди

да се роди и след това

Ново издание на българската съвременна класика “Преди да се родя и след смъртта ми” от Ивайло Петров излиза Алеята на книгата в София (ИК “Сиела”). Двадесетте години на миналия век, пречупени не през призмата на града, а на българското село, оживяват по страниците като свидетелство за една изгубена епоха. Животът на разказвача, заобиколен от членовете на пъстрото му семейство, броди надлъж и нашир през световете на човешката природа.

Затворете широко очи с “Малори” от Джош Малерман

Това е продължението на сензационния бестселър “Кутия за птици” (ИК “Сиела”), което ще надмине и най-смелите читателски очаквания.
“Кутия за птици” - дебютният роман на американския писател Джош Малерман, успя да завладее класациите още с излизането си през 2014 г. А успешната екранизация с участието на Сандра Бълок през 2018 г. превърна книгата в истински феномен и окончателно осигури непоклатимо място на автора на литературния небосклон.
Отвъд океана вече се работи и по филмовата адаптация на “Малори” - продължението на сензационния бестселър, а у нас то вече може да бъде открито на пазара в превод на Паулина Мичева и с корицата на Живко Петров.

Изминали са повече от десет години, откакто Малори и двете деца се отправиха на опасното и зловещо пътуване с лодка по реката в търсене на спасение - спасение в един свят, който е привидно тих и спокоен, но който нямаш право да виждаш с очите си. Можеш да се ориентираш по слух, мирис и докосване, можеш да общуваш с други хора, дори да ce научиш да живееш в постоянна тъмнина, но ако погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко. В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала наистина сигурна и спокойна - тук зрението е нещо, от което нямаш нужда. В приюта имаш нужда само от хората до себе си.
Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат отвън.

Скоро хаосът ще завладее приюта и Малори ще трябва отново да бяга заедно с двете си деца. Тримата ще намерят подслон другаде, но този път ще се наложи да направят опасен избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да научат повече за мистерията, погубила човешката цивилизация?
В “Малори” Джош Малерман си поставя важна и достойна цел: да не повтаря модела на първия роман, а да разшири митологията, която сам е създал.

С помощта на своята главна героиня Уолш той изгражда убедителен и впечатляващ символ на оцеляването, на куража и на майчините инстинкти, а историята се разгръща със свирепа динамика и с увличащо напрежение.

Със своя неочакван и напрегнат сюжет “Малори” ще ви преведе през мрака с широко затворени очи.

Класация на издателство „Сиела”
(1 – 6 септември)

1. „Мисия Лондон” – Алек Попов
2. „Изкуството да бъдеш спокоен” – Райън Холидей
3. „По билото на Балкана” – Ива Петрони
4. „У майкини” – Иво Сиромахов
5. „3 дни” – Андерс Руслунд
6. „Пътуващото кафене на Роузи” – Ребека Рейзин
7. „Рибарят” – Джон Ланган
8. „Фреди Меркюри. Биография” – Лора Джаксън
9. „Малки жени” – Луиза Мей Олкът
10. „Една френска сватба” – Хана Тъниклиф