Морето край Царево завря от паламуд, рибари вадят с тонове (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9029787 www.24chasa.bg
Рибарите в Царево са изключително доволни от богатия улов на паламуд.

Морето край Царево ври от паламуд, а рибарите се връщат с пълни мрежи, съобщиха от морския град.

"Паламудът се завърна с пълна сила. Всички рибари хванаха тонове от деликатесната риба. На пристанището тази сутрин имаше много настроение, всички се поздравяваха за добрия улов", потвърдиха новината  от пресцентъра на Община Царево.

Паламудът идва тъкмо навреме, защото на 19 септември в съседното гтрадче Ахтопол се открива прословутия фестивал  "Паламудени вечери и странджански седенки", който от тази година вече е с новото име "Есенни ахтополски празници". На него традицонно се предлага пресен печен паламуд, а скарите в района на пристанището цвърчат чак до малките часове на нощта.

Появата на дългоочаквания паламуд зарадва местните.
Появата на дългоочаквания паламуд зарадва местните.

Ахтополските празници ще започнат от 12 ч. в събота, с водосвет и раздаване на курбан. През целия уикенд ще има тематични щандове, дегустации и презентации, както и богата фолклорна програма.

На пристанището в Царево днес цари оживление.
На пристанището в Царево днес цари оживление.

Известни художници от 30 държави ще бъдат представени в карикатурната изложба "In Vino veritas", събирана близо 20 г., разкриват организаторите.

Морето край Царево ври от деликатесната риба.
Морето край Царево ври от деликатесната риба.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена