За първи път в България свириха Бах и Моцарт на 4 рояла

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9036283 www.24chasa.bg
Концертът на 4-те рояла в Античния театър в Пловдив СНИМКА: Авторът

На уникален концерт се насладиха жители и гости на Пловдив в събота вечерта, 19 септември. В Античния театър за първи път в България произведения на Моцарт и Бах бяха изпълнени на 4 рояла. Създателят и идеолог на проекта маестро Томислав Байнов обясни, че подобен концерт не се е случвал и в редица други държави.

“Щастлив съм, че в тези трудни времена имаме възможността да сме заедно с тези четири рояла”, обърна се Байнов към публиката, изпълнила изцяло театъра.

На сцената с него излязоха още четири световноизвестни имена - маестро Йордан Камджалов, както и трима световни пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и Наре Аргаманян.

За първи път в България свириха Бах и Моцарт на 4 рояла

Те изпълниха произведения на Бах и Моцарт, които Байнов определи като “божествени композитори”.

За първи път в България свириха Бах и Моцарт на 4 рояла

Дори след последното изпълнение публиката нямаше намерение да си тръгва и над 15 минути аплодираше виртуозите.

Макар че температурите в края на вечерта бяха много ниски и музикантите опитваха да стоплят пръстите си, те подариха още няколко изпълнения на екзалтираните зрители. Маестро Байнов обясни, че заради влагата клавишите на роялите почти са блокирали, но дори и това не попречи на световнопризнатите музиканти да продължат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена