Кметът на Стара Загора Живко Тодоров събира пари за планетариум

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9036557 www.24chasa.bg

По необичаен начин ще отпразнува днес, 21 септември, 39-ия си рожден ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той кани от 19 ч в новата артзона на парк “Артилерийски” всички свои съграждани, които вместо цветя и подаръци да дадат своя дан за покупката на нов звезден проектор (планетариум) за града. Старият изгоря при пожар на 26 юни 1994 г.

Новият струва близо 200 000 лв., като част от тях вече са събрани чрез дарения и защитен проект пред образователното министерство.

Нужни са още около 30 000 лв., преди да бъде обявена обществена поръчка.

Не за първи път Живко Тодоров отбелязва рождения си ден нестандартно. Миналата година той също покани съгражданите си за благородна кауза - да дарят пари за лечението на болната от левкемия старозагорка Камелия Добрева. И хората се отзоваха - на рождения ден на кмета бяха събрани 48 282 лева и 120 евро.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена