Кралица Елизабет покрусена, болест отнесе 5 от конете ѝ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9042889 www.24chasa.bg
Кралица Елизабет II язди едно от понитата си.

Кралица Елизабет II e с разбито сърце, след като болест отнесе 5 от любимите ѝ коне, отглеждани в кралското имение в Балморал, пише в. “Дейли експрес”.

94-годишната британска владетелка е известна със страстта си към конете и конните надбягвания. Тя е особено горда с опазването на породата на шотландските понита, които се развъждат в Балморал. В последните две години обаче първо умрели два жребеца, а наскоро едно след друго и три от понитата.

Болестта, която ги уморила, е предизвикана от токсини, които атакуват нервната система и парализират червата на животните. Рядката порода понита, която е много издръжлива и е била използвана като работна сила, е застрашена от изчезване.

Британската кралица язди от дете и продължава да го прави до днес въпреки напредналата си възраст, Наскоро тя се съгласи да представи 13-те си любими коне в популярното списание “Коне и хрътки”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена