Ръкописи на певеца Жорж Брасенс бяха продадени много скъпо

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9045141 www.24chasa.bg
Жорж Брасенс СНИМКА: Wikipedia

Двайсет и два ръкописа на френския певец Жорж Брасенс бяха продадени на търг в Париж за 377 650 евро с комисионата - пет пъти повече от общата предварителната оценка, съобщи АФП.

Залата на аукционна къща "Аркюриал" беше пълна за търга. Продадени бяха всички лотове, предава БТА. 

Ръкописите на Брасенс са от наследството на тенора Фред Мела, починал през 2019 г. Той е бил близък с Брасенс.

Ръкописите са показателни за продължителния творчески процес на Брасенс. Понякога създаването на една песен му отнема до четири години. Затова по тях има много поправки, списък с подходящи думи, варианти на рими.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена