Клим Шипенко ще снима филм на Международната космическа станция

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9048994 www.24chasa.bg

Руският режисьор Клим Шипенко /"Салют-7"/ съобщи за намерението си да се отправи на Международната космическа станция /МКС/ за заснемането на игрален филм, предаде ТАСС.

Той ще гостува на орбиталната станция заедно с главния герой на лентата, който предстои да бъде избран. Снимките ще бъдат проведени от Роскосмос съвместно с Първи канал и студията "Yellow,Black and White".

Първи канал на руската телевизия ще започне през октомври кастинга за ролята на главния герой на първия игрален филм, заснет в космоса на борда на Международна космическа станция. В подбора може да се включи всеки руски гражданин. Ще бъде нужно одобрение от летателната комисия на Роскосмос и обучение в школата на космонавтите, предава БТА. 

Агенцията припомня, че през есента на 2021 година на МКС ще се отправят с американския пилотиран кораб "Дракон" режисьорът Дъг Лайман и холивудският актьор Том Круз също за заснемането на филм. Както отбелязва ръководителят на Първи канал Константин Ернст, ще бъде интересно дали снимачните екипи ще се засекат по едно и също време в орбиталната станция.

В същото време режисьорът на бъдещия филм Клим Шипенко призна, че той би желал да полети до МКС за заснемането на филм. Той предположи, че американският екип ще има нужда от поддръжка от страна на руснаците. Както физическа при помощта при заснемането, така и морална и емоционална. "Аз не се съмнявам, че на Том Круз ще му е нужна такава помощ, и ние сме готови да му я предоставим", каза режисьорът.

Главният герой на новия руски филм ще полети до МКС през 2021 година.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена