Новогодишното празненство на "Таймс скуеър" в Ню Йорк ще е виртуално

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9049029 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Традиционната церемония по изпращането на старата и посрещането на Новата година на "Таймс скуеър" в Ню Йорк ще се състои, но ще премине във виртуален режим, съобщиха организаторите, цитирани от ТАСС.

По думите на Тим Томкинс, директор на "Таймс скуеър алайънс" броенето на последните секунди на старата година на 31 декември ще се запази, но мероприятието ще протече в един по-виртуален, визуален и цифров вариант заради пандемията, предава БТА.

Подготовката на церемонията продължава с усилени темпове.

Настъпването на Нова година на Източното крайбрежие на САЩ се съпровожда с традиционното спускане на кристалната сфера от стрелата на покрива на един от небостъргачите на главния площад на Ню Йорк - "Таймс скуеър". За пръв път празникът в центъра на нюйоркския район Манхатън масово е бил отбелязан през 1904 година и е бил свързан с откриването на седалището на в-к "Ню Йорк таймс". В чест на изданието името на един от небостъргачите и на самия площад били преименувани. По време на първото празнуване се е състояла заря, но през 1907 г. фойерверките са били забранени в града и вестникът е започнал да посреща Нова година със спускането на гигантско кълбо от покрива на небостъргача.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена