Карамазов, Вълдобрев, Сапунджиева, Янорова оставят следа на Стената на славата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9050296 www.24chasa.bg
Отливките са готови, но пандемията попречи на поставянето им на Стената на славата.

Стената на славата пред Театър 199 “Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 4 отливки. В пространството пред “Театъра на стъпките” на 29.9. от 17,30 ч ще бъдат открити паната на актьорите Владимир Карамазов, Мария Сапунджиева, Стефан Вълдобрев и Стефка Янорора.

С това звездните “длани и стъпала” на славата ще станат 55, а отпечатъците - 57, тъй като две са на актьорски двойки. Тази година Стената на актьорската слава има своеобразен юбилей - навършва 25 години, места на нея вече почти няма. Авторските шаржове на актьорите както винаги са на карикатуриста на “24 часа” Ивайло Нинов. Художественото оформление и изработката на паната е на Момчил Симеонов, наследник на инж. Симеон Симеонов - един от създателите на Стената на славата.

Поводът е и първата премиера на настоящия юбилеен 55-и сезон на трупата - “Фернандо Крап ми е написал това писмо” от Танкред Дорст. Постановката е на Иван Урумов, сценография - Мария Диманова, музика - Добрин Векилов-Дони. Участват Иван Радоев, Ели Колева, Стоян Младенов и Любен Чаталов, за когото това е голямо и интересно завръщане на театралната сцена.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена