Принц Хари е изпълнил "задълженията си" за британския си дом

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9053277 www.24chasa.bg

Британският принц Хари и американската му съпруга Меган са изпълнили задълженията си във връзка с британския си дом и засега не са необходими допълнителни плащания за имота, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Високопоставен източник от Бъкингамския дворец добави, че те са платили и наема за Фрогмор котидж, който е определен по пазарни цени.

Принцът и съпругата му, с официални титли херцог и херцогиня на Съсекс, предизвикаха неодобрение, когато похарчиха 2,4 милиона британски лири за обновяването на къщата към Уиндзорския дворец, западно от Лондон. След това се отказаха и от задълженията си към короната. Двамата вече живеят в Калифорния със сина си Арчи, но запазват Фрогмор котидж като британска база.

Техен говорител потвърди този месец, че са превели сумата за ремонта на къщата. Източникът от двореца добави, че са платили наем за няколко години напред.

Същевременно беше съобщено, че финансите на кралицата ще пострадат заради пандемията от новия коронавирус. Субсидията на суверена - сума, която се осигурява от данъкоплатците за покриване на разходите за служители, поддръжка на дворците и пътни, се базира на 15 процента от положителното салдо от именията на короната от двете предишни години. През 2016 г. тя беше увеличена на 25 процента за 10 години, за да бъде ремонтиран основно Бъкингамският дворец. Това означаваше 82,4 милиона лири за финансовата 2019-2020 г.

Приходите от именията на короната обаче бяха засегнати от пандемията. Субсидията от 86,3 милиона лири за 2021-2022 година ще бъде замразена през следващата финансова година, защото според условията сумата не може да бъде намалявана. Прогнозите са да има недостиг от 20 милиона лири в бюджета от 369 милиона за ремонта на Бъкингамския дворец. Очакват се загуби и от пет милиона лири годишно през следващите три години от другите източници на приходи, основно от намалялата продажба на билети, защото дворците са затворени за посещения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена