Звезди стават капитани на отбори в боулинга, подкрепят деца със специални потребности

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9061837 www.24chasa.bg

Изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран подават ръка на деца със специални потребности чрез участие в благотворителен боулинг турнир. Мария Гроздева, Александра Жекова, Армен Назарян, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист от bTV Валери Генов, актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влизат в боулинг зала в ролята на капитани на „Отборите на доброто“.

Всички те са се докосвали до боулинга само за удоволствие, но сега една кауза обединява усилията им – благотворителната инициатива „Подай ръка“ в подкрепа на деца със специални потребности.

Капитаните ще поведат отборите си с цел да съберат средства за рехабилитация на деца, които се нуждаят от допълнителна професионална медицинска помощ.

Всеки, който желае да стане част от техните отбори и да подкрепи каузата, може да го направи, като заяви желание за участие по e-mail tournaments@mega-xtreme.com. Няма никакви ограничения или специални изисквания към участниците – всички са добре дошли, защото едно от хубавите неща в боулинга е, че при съперниците няма възрастови ограничения.

Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, ще бъдат ментори по време на игрите. Таксата за участие в някой от осемте отобра е 20 лева.

Събраните средства от такси, както и от всички любителски боулинг игри на 10 и 11 октомври, ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“.

Неправителствената организация е основана от родители на деца с увреждания през 2006 г. Основната й цел е да осигури възможност на децата със специални нужди да получат най-добрата терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа, за да разгърнат своя потенциал. През 2009 г. фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи.

Фондацията ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията.

Благотворителната инициатива ще се проведе на 10 и 11 октомври в боулинг залата в SkyCity Mall в столичния квартал „Гео Милев“. Стартът ще бъде даден в 9,30 ч.

Турнирът, който няма състезателен характер, се осъществява от MegaXtreme Bowling в партньорство с Българската боулинг федерация, инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и с медийната подкрепа на bTV като част от социално отговорния проект „Добрият пример“.

Събитието ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, като в боулинг залата няма да бъдат допускани повече хора от 50% от капацитета й.

За участие в „Отбор на доброто“: tournaments@mega-xtreme.com

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"