Приказката “Каквото направи дядо, все е хубаво” се играе 15 години, тръгва на национално турне

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9073905 www.24chasa.bg
Нина Димитрова и Димитр Несторов играят спектакъла.

Спектакълът “Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен на театър “Кредо” оцеля като “Шинел” и навърши 15 години.

“По повод на юбилея започва национално турне на спектакъла с подкрепата на Министерството на културата. Без тази помощ не би могло да се случи нищо в момента с независимите артисти и театри като мен. В това тежко време да не забравяме да бъдем благодарни за всичко, което някой прави за нас”, казва създателката на “Кредо” и негов ръководител Нина Димитрова.

Има изработен специален юбилеен афиш за турнето, което започва на 6 октомври от Смолян и ще се играе в още 6 града. Няма да бъде пропуснат и Театър 199 в столицата – родният дом на постановката по Андерсеновата приказка, донесла световни успехи на Нина и Васил Василев-Зуека до 2012 г., а след това - на актрисата и новия ѝ партньор Димитър Несторов – бивш неин студент.

В края на август 2020 г. театър “Кредо” фестивално откри юбилейния сезон на своя спектакъл “Каквото направи дядо, все е хубаво” на международния театрален форум TRANS/MISSION – East of Art в гр. Жешов, Полша, където отново бе високо оценен от критиката и публиката. Пандемията от COVID-19 наложи отмяната на 4 международни участия на спектакъла на престижни театрални форуми в Русия, Беларус, Китай и Япония,. Постановката е играна над 200 пъти на 4 езика. “Очарователна, шеметна игра, излъчваща топлина”, пише датски вестник.