Пол Маккартни се помирил с Джон Ленън предсмъртно

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9078842 www.24chasa.bg
Пол Маккартни и Джон Ленън на първото турне на "Бийтълс" в САЩ СНИМКА: Omega Auctions

Британският музикант Пол Маккартни е благодарен на съдбата, че е успял да се помири и сдобри с Джон Ленън, с когото е свирил в легендарните „Бийтърс” малко преди смъртта му. Той разказа за това по време на интервю, което даде за Шон Ленън – син на световноизвестния музикант и поет, убит през 1980 г., пише в. „Дейли Мейл”.

"Винаги ще твърдя, че едно от най-прекрасните неща за мен беше, че след всички тези глупости с" Бийтълс", всички спорове и разногласия по отношение на бизнеса, се помирихме с баща ти, Шон. Толкова съм щастлив в момента заради това", коментира Маккартни.

Дискутирайки работата с Ленън, Маккартни добави: "Допълвахме се, бяхме нещо като „Ин и Ян”. Казват, че противоположностите се привличат. Мисля, че не бяхме толкова различни, но аз имах нещо, което той нямаше и той имаше нещо, което на мен ми липсваше", пише БГНЕС.

През 1969 г. Джон Ленън напусна „Бийтълс”, а Пол Маккартни направи същото през следващата 1970-та година. По това време медиите раздухваха сензации за враждата между двамата музиканти. В интервю през 1971 г. Ленън сподели, че „не може да си представи как би работил отново с Макартни“.