Концерт на Общински детски център за култура и изкуство – Русе взриви сцената

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9083970 www.24chasa.bg
Тези балеринки откриха събитието в Русе. Снимка: Община Русе

На 3 октомври 2020 г. бе организиран празничен концерт на инструменталните, танцовите и певческите формации на ОбДЦКИ –Русе по повод откриването на новия творчески сезон 2020/2021 г.

След дългите месеци на изолация, при засилени марки в епидемичната обстановка, за първи път възпитаниците на съставите, ансамблите и школите на Центъра имаха възможност да се изявят на сцена, похвалиха се от Община Русе.

Вълнението в очакването се усети още при инсталирането на инструментите и микрофоните на сцената, както и при обличането на костюмите и кратките последни репетиции.

Начало даде Тамбурашки оркестър „Русе“. След него изпълненията бяха разпределени в два блока - класически и съвременни танци и песни и фолклорни. Талантливите и емоционални изпълненията на Балетно студио „Арт денс класик“, Формация за модерен балет „Мираж“, Клуба по спортни танци „Настроение“, Квартет „Слънце“ и Мартин Сиромахов бяха последвани от тези на Фолклорните ансамбли на Центъра „Русчуклийче, „Здравец“ и „Зорница“ и от представители на Школата за народно пеене.
Децата бяха трогателни в стремежа си да дадат най-доброто от себе си на сцената и успяха да го направят. Тя се превърна в пространство с изключително силен енергиен заряд, който „запали“ малките зрители от публиката да пеят и танцуват заедно с участниците. Възторгът и радостта от случващото се в очите на малките и младите изпълнители беше награда за усилията на техните преподавателите – изключителни професионалисти и педагози.

По време на концерта бе обявявана и кратка история на всяка една от формациите и наградите, които са спечелили на национални и международни конкурси. На този концерт те със сигурност спечелиха симпатиите и бурните аплодисменти на многобройната публика, защото той беше незабравимо събитие - от тези, които взискателната русенска общественост се нуждае и заслужава в най-висока степен!

Не пропускайте концерта на Тамбурашки оркестър – Русе тази вечер, от 18:00 часа, пред Доходното здание.