Мания по Том Круз в Рим (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9098210 www.24chasa.bg
Том Круз на снимачната площадка на “Мисията невъзможна 7”

С черна маска на лицето и на дистанция от снимачния екип Том Круз започна работа по седмия епизод на екшън сагата “Мисията невъзможна” в Рим от 6 октомври. Не само той, а всички, заети с продукцията, спазват мерките, наложени от италианското правителство заради пандемията от COVID-19.

Снимките на мегапродукцията, чийто основен екип наброява 180 души и близо 1000 човека в техническата част, ще продължат в Рим цели 7 седмици.

От самото начало седмият епизод е съпътстван от множество проблеми, като най-сериозният, естествено, е работата в условията на пандемията от COVID-19. Снимките на филма трябваше да започнат на 20 февруари 2020 г. във Венеция, a в средата на март да продължат в Рим, но заради локдауна в Италия те бяха прекъснати. Екипът продължи подготовката на филма в студиото Warner Bros Studios Leavesden в Англия, но получи разрешение за снимки там едва на 6 юли, след като всички служители, пристигнали от САЩ, трябваше да се подложат на 14-дневна карантина.

Същия месец по време на снимки на мотоциклетна каскада, чиято подготовка е продължила шест седмици и е сред най-скъпите, снимани някога в Англия, избухва голям пожар, но за щастие, никой не е пострадал в инцидента.

Продуцентите на филма съобщиха, че от предвидените 35 милиона евро за снимки в Италия 18 милиона ще бъдат похарчени в италианската столица, като общината в Рим ще получи 1,1 милиона евро за разрешителни, данъци, почистване и др.

Премиерата на “Мисията невъзможна 7” е предвидена да се състои на 19 ноември 2021 г., но всичко зависи от развитието на пандемията.